[]

Windows 11'den kalıcı kurtulma, güncelleştirme sorunu

Geçenlerde bilgisayarıma gelen Windows 11 yükseltmesini onayladım, ne olabilir ki diyerekten bastım ve yükledi. Ama öyle böyle derken beğenmeyip, Kurtarma menüsünden tekrar Windows 10'a döndüm.

Gel gelelim şu an altta güncelleştirme bildirimi var, tıklayıp Windows Update'i açınca bekleyen güncelleştirmelerde 'Windows 11'e yükseltin, Bekleyen yeniden başlatma' yazıyor.
Yani bilgisayarı güncelleştirerek yeniden başlatırsam tekrar Windows 11 yüklenecek.
Güncelleştirmezsem, bundan sonra gelecek olan hiçbir güncellemeyi yükleyemeceğim.

(Not: ilk w11 yükleyip tekrar w10'a döndüğümde, bahsettiğim şekilde güncelleme var dedi ve yükle dedim. bilgisayarı açtığımda w11 yüklüydü tekrar. yani şu an bahsedilen güncelleştirmeye onay verirsem yine w11 yüklenecek)

İsteğe bağlı güncelleştirmelerde de Windows 11 görünmüyor. Hani Windows 11 hariç diğer güncelleştirmeleri seçeyim desem o da yok.

Nasıl kurtulacağım bu Windows 11'den?
Windows 10 ve Windows 10'a ait güncelleştirmelerle devam etmek istiyorum sadece ben.

 
Şu haliyle Windows 10 deki güncelleştirmelere de ihtiyacın yok aslında. Tümüyle kapat güncelleştirmeleri.
Güncelleştirme konusunda normal bir kullanıcının yapacağı şey kullanacağı yazılımların mecburen istedi güncelleştirmeleri yüklemektedir. servis pack ya da .net Framework gibi

  • Erva  (27.12.21 20:34:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.