[]

telefonu tamirciye bırakma riskleri

selamlar,
3 hafta önce iphone'umun hoparlörü bozuldu, evimin yakınlarında olan ve internette hakkında kötü yoruma rastlamadığım üsküdar iletişim'e götürdüm. tamirci ses sensöründe arıza olduğunu, bunun için parça değişimi gerektiğini, istersem hemen parça siparişi verebileceğini ve ertesi gün telefonu teslim alabileceğimi söyledi. ben hemen orada yarım saate halledilir sanıyordum, bunu duyunca telefonu bırakmak konusunda tereddüt yaşadım ama bir an önce yapılması için tamam dedim telefonu bıraktım. o an basiretim bağlandı, sipariş gelince ben tekrar gelirim demek aklıma gelmedi. bana idareten yedek bir telefon verdiler. ertesi gün gittim telefonumu teslim aldım, sorun giderilmişti.
aradan 3 hafta geçti, herhangi bir durum ortaya çıkmadı ama keşke telefonu bırakmasaydım, içim rahat değil endişem şu: kötü niyetli bazı tamircilerin telefondaki verileri ele geçirdiklerini, sim kart ve telefonu kopyaladıklarını vs. duymuştum. (telefonu önce aldı kurcaladı ben öbür tarafta beklerken, mesela bu sırada sim'i kopyaladıysa bilemiyorum) teknoloji işlerinden hiç anlamıyorum, şu aşamada simin veya telefonu kopyalandığını öğrenmenin herhangi bir yolu veya şu an ortada bir şey olmasa da ilerde gerçekleşebilecek olumsuz bir durumu olabildiğince önlemenin bir yolu var mıdır yoksa çok geç mi kaldım?


 
Telefonu açık mı verdiniz? Açık vermediyseniz ve giriş şifresi varsa verilere erişemez. Hafıza kartı varsa çıkarmış olabilir.


  • dissendium  (27.12.21 19:02:32) 
simi nasıl kopyalasın ya? imeidir o. iphoneların imeisini kopyalasa bile başk cihaza atınca çalışmıyor zaten.


  • aeroknight  (27.12.21 19:07:17) 
Bir şey olmaz tabii ama yine de ses sensörü diye bir kavram telefon tarihinde olmadı. Öyle de bir bilgi vereyim.


  • excespeace  (28.12.21 10:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.