[]

İrmik dökülmüş lavabo nasıl açılır?

Arkadaşlar elimde irmik paketi patladı ve yarım kilo irmik lavaboya döküldü. Su ile gider sandım ancak şişti mi ne oldu asla açılmıyor lavabo. Çamur gibi bir şey oldu, evyeyi boşalttık ancak hala tıkanık. Napcaz:(




 
Lavabo aç denediniz mi?


  • ats  (27.12.21 17:11:04) 
Sicak su gecir bol bol. Sonra da lavabo acici. Acilir irmik. Ennn kotu boruyu degistirirsin dert degil.


  • floydian  (27.12.21 17:11:07) 
her şeyi denedik:') gitmiyor.hem toz lavabo aç hem jel.


  • wild honey suckle  (27.12.21 17:17:38) 
tırt lavabo açıcılardan ziyade en kuvvetlisinden kimyasallar içeren açıcılar oluyor hırdavatçılarda (marketlerde bulamazsın, "destroyer" marka mesela isim vermek gerekirse), o çözer işini, tekstil gibi şeyleri falan eriterek açıyor ki irmiğin "i" si kalmaz dökünce.


  • candanag  (27.12.21 17:24:35) 
Tel sok tel.
O doktugun seyler de birikmistir, lavabo acici daha cok tikiyor eger acamazsa.

  • divit  (27.12.21 17:27:12) 
tel mantıklı duruyor.


  • alt4y  (27.12.21 17:28:35) 
ya herrrrrr şeyi döktük. yakında kızgın yağ dökcem o sınırdayım. böyle çubuk falan sokuyoruz altta devasa bir irmik kumsalı var gibi.


  • wild honey suckle  (27.12.21 17:28:35) 
Lavabonun altındaki sifonu söküp manuel olarak çıkarırsınız çamur topağını.


  • John Bloor  (27.12.21 17:32:41) 
Birden çok kimyasal döktüysen ve açılmadıysa, artık kimyasal dökme. Lavabonun alt borularının fotoğraflarını at buraya. Nasıl açacağın hakkında bilgi verelim. Artık açman gerek altına kova koyarak ve bir sürü kimyasal döktüğün için eldiven falan gitmelisin. Eğer acemiysen bu tarz işlerde usta çağırması öneririm.


  • ykyt  (27.12.21 17:43:13 ~ 17:44:13) 
Ya çok teşekkür ederim herkese halledildi:) içinden abartmıyorum bir mezarı dolduracak kadar irmik çıktı. Hatta ortaları falan kuruydu o derece.
Boruyu söktük löp löp indi zAten.

  • wild honey suckle  (27.12.21 17:49:53) 
umalım ki tıkanıklık lavabonun altındaki sifonda olsun, duvarın içinden giden pis su giderinde olmasın.

lavabonun altını sökmeden önce, sifonun duvara giren ucunu çıkarıp kovaya boşaltmayı deneyebilirsin. ama dikkat, çıkarır çıkarmaz üstündeki irmiğin ve suyun ağırlığıyla foraaahhşhşhh diye fışkırabilir. kova, leğen falan hazır olsun, çek duvara giren ucu leğenin içine, boşaltabildiğini boşalt, geri tak. orayı söküp takmak pek alet edevat da istemez.hala borunun içinde irmik varsa aç musluğu, içinden biraz su geçsin. daha da olmuyorsa zaten ya söküp fırçayla falan iyice temizlemek lazım, ya da değiştirmek.

tıkanıklık sifonda değil de tesisatta ise o zaman usta şart. tak tak tak diye vura vura açan kompresörlü bi kılavuzları var. kolum kadar ağaç kökleri çıkardılar kanaldan.
  • kibritsuyu  (27.12.21 17:54:14 ~ 17:55:53) 
eski tip lavabo pompası ile açılır.


  • orpheus  (28.12.21 00:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.