[]

Her gün 50 dk bisiklet çok mu ?

Merhaba, yeni bir eve taşınacağım ve işime yakın olsun diye özellikle o bölgeden ev bakıyorum. 1-2 beğendiğim ev var bisikletle 25 dakika diyor en beğendiğim ev. 25 geliş 25 gidiş sizce ideal mi ? Normalde düzenli spor yapıyorum ( bacak günlerine çok ağırlık vermiyordum bu manada iyi olur ) ama 25 dakika da çok mu sanki ?

Bu arada bulunduğum yer londra. Tam merkez değil ama şehir dışına yakınım. Yani trafik az gibi düşünebilirsiniz bisiklet yolu vs var ama hava genelde yağmurlu 7-8 derece. Teşekkür ederim şimdiden.

25 çok ise sizce max kaç olmalı ?

Baktım şimdi 7.5 km imiş bir gidiş. 6.2 km lik bir yol da var 20 dk gösterdiği ama ilk niye 25 lik yolu tavsiye etti ben de anlamadım.

 
Valla bana çok geldi. Yağmurlu havada daha zor olur sanki. Bence en fazla 30 dk olmalı.


  • Amaranta ursula  (27.12.21 00:28:54) 
Yoo gayet guzel bence. Hizli gidicem diye kasmadan, yavas yavas gidince 25 dakikada variyorsan guzel. Ama kisin yagmurlu havada surmeyi bir deneyimlemen lazim. 1-2 gun 25 dakika sur herhangi bi saatte, belki de "bu havada bisiklet falan surulmezmis ya" diyeceksin.


  • hlot  (27.12.21 00:35:50) 
Şimdi yol var, yol var. Düz yolsa hiçbir şey değil 25 dakika. Ama eğim varsa iş değişir. Terlemeden ulaşıyorsanız 25 dakika iyi.


  • dissendium  (27.12.21 00:39:33) 
ya aslında londra hakkında söylenen yağmur olayı biraz efsaneleşmiş gibi. izmir'den geldim mesela geldiğimden beri izmir'de çok daha fazla yağmış, bazen önümüzdeki 10 gün burada yağmur göstermezken izmir'de her gün gösteriyordu ben baktığımda.

tabi işte adı çıkmış bir kere belli de olmaz yağmurlu diye düşünüp ona göre planlıyorum herşeyi.

@dissendium dümdüz yol. daha evlere internetten bakıyorum ve süre hesaplıyorum gidip gelme deneyimim olmadı ama o bölge düz hep.
  • garavel  (27.12.21 00:40:46 ~ 00:41:24) 
Almanyaya geldiğim sene 25 dakikalık ev-is arası yolu bisiklet ile alıyordum ancak bunu sadece hava durumu musait oldugunda yapabildim.Mesafede sıkıntı yok.Sorun hava durumu.Daha cok Nisan-Eylul arası yapabildim.Kisin cekilmiyor.


  • turkuaz  (27.12.21 01:03:06) 
50 dakika git gel harikaymis. benim tek yon 50 dakikadan fazla. Ofis geri acildiginda tekrar gitmeye baslicam haftada 3 gun. Londra'nin havasi dusunuldugu kadar sert degil, bus lane, cycle lane, 25 dakika rahat rahat gidersin. asiri giyinme bi jersey bi soft shell jacket isini gorur. hava soguyunca bi base layer giyersin. Ortalama commuter hizi 15/20mph, maps yerine kendinde hesaplayabilirsin sureyi.

benim yol
ibb.co
  • try again fail again fail better  (27.12.21 02:08:33) 
erasmustayken okul ve yurdumun arasi da hemen hemen 25 dakikaydi, yolun %85'i duz oldugundan rahat geciyordu. fakat yagmur yagdigindan bisiklet icin yagmurlugunuz da olsa muazzam bir işkence. süren her türlü sürüyor tabii, yagmur sirasinda ben bitmesini beklerdim apartmanlarin dibinde millet hic aldirmazdi.

bi de bazi sabahlar kahvaltiya vaktim olmuyordu hemen bisiklete atlayip gitmek durumunda kaliyordum, okula varinca acliktan butun vucudum titriyordu. yani kahvaltiyi erteleme gibi bi sansiniz da pek yok gibi. belki benim vücudumun tepkisi bu şekildedir, bilemedim.
  • michonne  (27.12.21 02:11:30) 
@try again sizinkinin yanında benimki hiçbir şeymiş.

ibb.co

20 dklık mesafe de var var ama ilk öneri olarak 25 çıkıyor sebebini anlayamadım, o halde 20-25 baya ideal gibi.
  • garavel  (27.12.21 02:20:56) 
rota olusturma isini city mapper'da yapmani oneririm. o da birkac farkli rota oneriyor hizli, normal ve sessiz rota gibi. acelen varsa ornegin hizlidan gidersin ama muhtemelen ana cadde otobus/taksilerle birlikte. quiet route secersen sokak aralarindan sessiz sakin ama daha uzun surede gidersin vb.

ben senin yerinde olsam hergun ayri yerden giderim, en azindan ben oyle yapiyorum
  • try again fail again fail better  (27.12.21 03:07:10) 
düz olduktan sonra hiç sıkıntı değil.

bi tane alt üst yağmurluk alır gidersin yağmurlu havada da, ayaklar ıslanmasın diyede bot kılıfları falan var. naylon olduğu için de bi torbaya falan tıkıştırabilirsin çok yer tutmaz.
  • killerbee  (27.12.21 08:32:30) 
günlük git gel 2 saatlik yol yapıyordum her gün. totalde 50dk rotanızda yokuşlar yoksa hiç de yorucu değil. yalnız yağmur işi biraz can sıkıcı.


  • lazpalle  (27.12.21 09:06:28) 
Londra'da yagmurlu ortamda olmaz. Bisikler surerken surekli gozune su girmesi hos bir sey degil. Yine surekli islak/yari islak is yerine varmak cekilir dert degil. Ki stresli oldugun, gec kaldigin donemler olacak, ise varinca ust degisme plani islemez. Sen en az %50 toplu tasima kullanacakmis gibi hesapla, yagmurluk falan her gun her gun kurtarmaz.

"ya aslında londra hakkında söylenen yağmur olayı biraz efsaneleşmiş gibi. izmir'den geldim mesela geldiğimden beri izmir'de çok daha fazla yağmış" - Bu kiyasi anlamadim, zaten izmir col iklimi, bir londra asiri yagisli diyen yok ki. Gozlemden ziyade istatistiklere bakalim: google'a gore londra'ya senede ortalama 690mm izmir'e 700mm yagmur yagiyormus. Asagi yukari ayni yani, sadece birinde yagmurun cogu kisin yagiyor digerinde yil boyu. Neyse izmir'de de gidilmez zaten.
  • hot potato  (27.12.21 09:08:10 ~ 09:12:06) 
7.5 km commute icin sinir kabul ediliyor cogu arastirmaya gore. kullandiginiz bisiklet tipi ve kondisyonunuza gore ilk basta sizi zorlayabilir.
hollanda'da yasiyorum, commute icin 5-15 km mesafelerde yol, sehir, e-bike hepsini denedim yillarca. nacizane tavsiyem sehir bisikletinden sasmamaniz olur kullanim pratikligi acisindan tabi bu da hantalligi beraberinde getirecek. son zamanlarda e-bike kullanmaya basladim, anladim ki bosuna hammallik yapmisiz senelerce. e-bike'in maliyeti yuksek, ben kiralama secenegine basvurdum, siz de deneyip begenirseniz satin alabilirsiniz
swapfiets.co.uk

kilif kiyafetten bahsedilmis gerci ama ben de yine kendi tecrubelerimi anlatayim. yagmur tabi ki mesele ama bunun kolayi var ona gelecegim, esas sorun is yerine vardiktan sonra kiyafet degistirme ihtiyaci. e-bike ile bunu ortadan kaldiriyorsunuz, pasa pasa terlemeden ise gidiliyor.

yaz/kis, yagmur camur giderim derseniz o oncelikle su gecirmez, nefes alabilir gore-tex benzeri yagmurluk almalisiniz. altina giydikleriniz de nefes alabilir malzeme degilse cok anlami kalmiyor. buharlasan yeri atamazsaniz islak kalmaya devam eder bedeniniz. yagmur pantalonu sart, siki yagmurda 3-5 dk icinde pantalonunuz islanir, kurumazda kolay kolay butun gun ofiste islak gezmek zorunda kalabilirsiniz. dechatlon'un kislik bisiklet malzemeleri genelde iyi degildir ama 900 serisi yagmur pantalonu gayet iyi. ayakkabilari da kapatiyor ama %100 etkili degil, yine gore-tex malzemeden yapilmis ayakkabi/bot kullanmak mantikli olacaktir. bunlara ek olarak su gecirmez malzemeden yapilmis eldiven kullanmak da sart.

bisiklete tekrar donecek olursak, e-bike en iyi secenek. bisikletiniz hangi tip olursa olsun mutlaka camurluk olsun. yagmurlu havalarda jant fren ( rim brake ) ile mesafe de uzuyor. bunun icin yagmurlu havalara ozel fren papuclari var ama en iyi secenek disk ya da kontra pedal frene sahip bisikletler. vites sistemi de shimano nexus gibi gobekten kapali sistem olursa bakimi, temizligi ile de ugrasmaniza gerek kalmaz. zinciri tamamen korumali ya da zincir yerine belt drive kullanan bisikler de bu is icin daha uygun.

yil boyunca ise bisikletle gidip gelmek, ozellikle de iklimi soguk ve yagmurlu ulkelerde bunu yapmak zannedildigi kadar kolay ve romantik bir mesele degil. bahsettigim ufak detaylari goz onune alirsaniz bunu mumkun oldugunca konforlu hale getirebilirsiniz.
  • whisky  (27.12.21 14:10:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.