[]

Evde bir şeyler kızartırken etrafın çok kirlenmesi ?

Tek yaşıyorum. Patates kızartmasını falan çok severim normalde ya da patlıcan, biber, kabak falan. Fakat asla kızartmıyorum mutfak batacak yağ silmek zorunda kalacağım diye. Bir çözümü yok mu bunun? Etrafın yağ olmasını engellemenin bir formülü var mı? Ocak, fayans falan asla silmek istemiyorum.




 
Tencere kapağı


  • Erva  (26.12.21 22:43:27) 
bkz: yağ sıçratmaz


  • freebird5406_2  (26.12.21 22:46:20) 
Yağ sıçratmazlar işe yaramıyor bence. Ben kızartmıyorum, fırına atıyorum. Hem daha sağlıklı. Win win.


  • ruhen hastayim ben  (26.12.21 22:47:58) 
amünyum folyo + gazeteyle kaplı kartonplakımsı bariyerlerle çevreliyoruz ocağı. sabit kalıyor. kirlenince kaplamayı değiştiriyorsun


  • comp  (26.12.21 22:48:06) 
Fritöz, en güzel en kolay yöntem


  • hoot  (26.12.21 22:54:39) 
öncelikle kızartmayı çok tüketmeyin, her anlamda sağlıksız bir şey. ama en başta damarlar vs için kısa süre sonra yakın gelecekte türlü türlü hastalığa davetiye.

fritöz bir çözüm olabilir.
kapak, kapak ve tava/tencere arası yağsız saman kağıdı koyabilirsiniz. aynı anda hem davlumbaz, aspiratör açık olmalı hatta pencereler de açık olmalı. her halukarda yağ buharı ortam havasına katılacak ve askıda kalacaktır. benzer şekilde bir süre yüzeylerde de "koku" kalacaktır. hızlı bir paspasa yaparsanız daha çabuk gider koku ve yağ kiri. sürekli olacaksa perdeleri ve ev tekstili ürünleri (örtü, halı, bezler vs) daha sık yıkamak gerek.

son olarak fırında çıtır çıtır da yapabilirsiniz fanlı fırın varsa.
  • rewlack  (26.12.21 23:03:24) 
airfryer al bu derdin biter, ama kilo alırsın


  • passion rules the game  (26.12.21 23:14:41) 
Ucuzdan pahaliya: emaye tencere fritoz gibi kapakli, gercek fritoz, firinin fanli modu, airfryer

Benim tavsiyem cok paran yoksa firinin fanli modu.
  • floydian  (27.12.21 00:11:00) 
Kızartma seviyorsanız ve airfryer’lar pahalı geliyorsa hemen letgo’ya girip Tefal Actifry yazıyorsunuz. O kadar ok kişi alıp bu aleti iki kez kullanıp kenara kaldırdı ki anında bulursunuz. Ben yapı marketin bile yeni açıldığı ufak bir ilçedeyim ona rağmen letgo’da bulup iki sene önce çok çok ucuza (o zaman için 5’te 1’i fiyatına satın aldım.)

Efsane kızartma yapıyor!
  • kullanıcıadımbuolsun  (27.12.21 01:44:06) 
Actifry ben de öneririm. Hem lezzetli oluyor, hem de yağlı parçaları bulaşık makinesinde yıkayabiliyorsunuz.


  • mikro patlama  (27.12.21 07:12:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.