[]

Logic Sorusu (alperz, hedep, killerbee)

Genelde logic sorularını bu arkadaşlar cevaplıyor :) Gözlerinden kaçmasın diye başlıkta da yazdım.

Soru şu.

Diyelim 2 tane piyano kullanabiliyoruz. Biri logic'in kendi piyano sesi. Bu 1 numara olsun. Biri de pahalı ve büyük bir piyano vts'i. bu da 2 numaralı enstrüman olsun (Adı The Grand Piano)

Şu alttaki iki durum arasında fark var mı teknik açıdan?

a- 1 ile çalmak sorunsuz. Sonra enstrümanı değiştirmek ve 2yi seçerek 1 ile çaldığımız her şeyi 2'den duymuş olmak ve öyle kaydı bounce etmek.

b- 1'i hiç karıştırmadan doğrudan 2 ile parçayı kaydetmek.

Her iki çalışın da nota anlamında sorunsuz çalındığını var sayarsak, duyuşlar anlamında fark var mı?

Yoksa ben 2 ile duyulmasını istediğim şarkıyı illa baştan 2yi seçerek mi kaydetmek zorundayım iyi bir kalite için?


-----


Bu soruyu sormamın sebebi saçma bi şeyden ama çözemiyorum.
O harika "Grand Piano" vtsi ile akorları çalınca memory hatası veriyor (yani b şıkkının sonucunun kalitesini hiçbi zaman bilemicem) fakat daha önce logic in kendisiyle çalınmış bir şeyi bu Grand Piano çalsın dediğimizde o hatayı vermiyor ve çalıyor. Canlı çalışta memory hatası verip, başka çalınmış bir şeyi çalarken nasıl hata vermez mantığı nedir, kafayı yedirtecek bana : )


Eğer a ile b arasında bir fark yoksa, a yı kullanır ve değiştirerek yaparım hep.

Yoook b ile doğrudan canlı kayıt yapmak daha iyidir duyuşta deniyorsa, ssd almaya yönelicem tabii.


Tahminim ikisinin aynı şey olmadığı yönünde ama emin olamadım.

 
abi hadep değil hedep öncelikle gözünü seveyim hede hödö falan o siyasi nick değil. :D

Kayıt yaptığınız şey midi datası hiç bir fark olmaz isterseniz obua sesi ile çalın daha sonra o çaldığınızı istediğiniz kanala sürükleyin artık o ses çıkar kalite ile ilgili bir sıkıntı çıkmaz.

Realtime ile playback arasında teknik olarak hiç bir fark yoktur aslında plugin yalnızca kendine giren midi datasına bakar bunu siz gerçek zamanlı olarak klavye ile çalmışsınız, ya da orada duran bir midi kanalından girmiş bir fark yoktur. Sample'lar yüklenmeden beklemeden mi çalıyorsunuz acaba, kontakt yukarıdaki üç çubuk beyaz olmasını beklemeniz lazım. Kontakt ayarlarından engine ve memory ayarları ne alemde bi de logic buffer size process buffer range ne alemde.

Logic ayarları audio altındaki i/o buffer size daha çok realtime işleri etkilerken process buffer range playback ile alakalıdır.

Kontakt en son ne zaman güncellendi bu arada, logic hangi sürüm güncel mi?

~alperz o velocity data orada var yine ilk kanalda da ama sample isterse 1 sample ve 1 layer'den olmuş olsun ben yine insan çalımı yaptığım için 127'ye bölünüyor ister istemez yalnızca adreslenmemiş oluyor o datalar. Daha sonra bol katmanlı sample'a atınca anlamlanmış olur ilkindeki boşa giden velocity datası. Çalımda o derece bi adaptasyon söz konusu olamaz gibi (özellikle yüksek tuşe çalma eğilimi varsa belki)
  • hedep  (26.12.21 19:58:10 ~ 20:11:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.