[]

Telefondan çekilen videoları nasıl convert edeyim

Merhaba millet

Şimdi elimde sağda solda orda burada çekilmiş videolar var, genelde düğünde filan çekilen ama hiç izlemeyen videolar

Saklayalım tamam ama 30 GB yer kaplıyor Google drive'da

Hangi program ya da web servisini kullanayım?

Mesela YouTube'a yükleyip gizli olarak saklamak nasıl olur?

 
Bilgisayarda düzenlemek daha iyi olur. Çözünürlük ve FPS değerlerinin ayarlaması bir de gereksiz bölümlerin de aralardan çıkarırsan yer açısından oldukça tasarruf edersin. Bunlardan sonra ben olsam dvdye MP4 olarak kaydederim. Herhalde azami 4dvd yeterli olur bu dosyalar için.
Harici hdd de varsa bir yedekte oraya alır internette bir yere yükleme yapmazdım.
Program olarak, Aiseesoft Video Converter Ultimate olabilir.
  • Erva  (26.12.21 20:55:51) 
Bilgisayardan yapacağım evet, zaten telefonda değil dosyalar ama genel olarak en yüksek ayarlarda çekilmiş. açıkçası hiç edit yapmak istemiyorum, doğrusu izlemek bile istemiyorum. ama mecbur çekilmiş, hatırası kalsın. 10 dk video 1,5 gb olduğu durumlar var.

hangi program kodek ve ayarı olmalı? ya da otomatik pilot bu işi nasıl hallederiz
  • hoot  (26.12.21 21:25:23) 
Sadece codecle kalmıyor olay.
ayarlarla birlikte onlarca denenecek kombinasyon var. O nedenle deneme yanılma yapmalısın. Çeşitli ayarlarda aynı videoyu çok kere farklı ayarlarla dönüştür.
Sonrasında boyutuna bak ve izlenebilirliği açısından görüntüyü izle. Ona göre karar vermelisin.

sanırım 10 dakikalık videonun dönüşüm işleminden sonra ortalama azami 50-70mb yer tutması izlenmesi açısından yeterlidir.
Bazı sitelerde videonun özellikleri ve dönüşüm işlemi için girilen değerlerden sonra sonuç olarak dönüşen videonun boyut gibi çeşitli bilgileri gösterilebiliyor. Arama için :
Online video size calc
  • Erva  (26.12.21 21:43:14 ~ 21:48:19) 
(bkz. Handbrake)

Standart program bu oldu gibi bir şey zaten çok çok profesyonel değilseniz. Bir profil oluşturun, test edin. Beğenirseniz hepsini topluca o formata çevirin ezpz.
  • aguen  (26.12.21 22:31:39) 
en mantıklı çözüm youtube'a gizli yüklemek. bunun dışındaki diğer tüm çözümler için sizin sürekli olarak önlem almanız ve düzenli yedek tutmanız lazım. youtube tüm bunları sizin yerinize yapıyor.


  • klassno  (26.12.21 22:48:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.