[]

arabadaki cd çaları usb'ye dönüştüren bir aygıt var mı?

Eskiden kasetleri usb'ye dönüştüren bir aparat vardı, cd çalar için de bu vaziveyi gören bir sistem var mı? daha ilk arabam olduğu için konuya biraz uzağım tavsiyelerinizi alabilirim. Teşekkürler.




 
aux girişi yok mu arabada?


  • sutlu nescafe  (26.12.21 17:20:02) 
Maalesef yok. Ama aracın modeline göre cd çaların hoparlöre bağlandığı kablolara aux gitişi ya da usb girişi çekebiliyorlar. Mesela bizim arabada kesinlikle olmuyordu. Ama çoğu arabada. Cd çaların arkasındaki sisteme paralel çekiyor ustalar.

Biz çakmaklığa fm transmitter aldık kullandık.
  • zimbirik  (26.12.21 17:23:35) 
@sutlu nescafe
var ya da yok ihtimalleri için tavsiyeniz nedir hocam hyundai getz 2004

  • theconqueror  (26.12.21 17:24:02) 
aux girişi varsa veya taktırma imkanı varsa, telefonu, ipodu vs. bağlarsın dinlersin. onun haricinde tamamen radyo sistemini değiştirip android bir sistem takılır.(mümkünse tabi) radyo, bluetooth, usb vs. herşeye erişirsin.


  • sutlu nescafe  (26.12.21 18:01:28) 
Dediginiz gibi bir şey yok sanırım. 2004 model bir araçta da aux girisi olmayabilir. Aux girişi kulaklık girişi gibi bir şey bu arada. Benim tavsiyem eğer teybi değiştirmek maliyetli geliyorsa 50-100 tl bütçe ile bir fm transmitter alın. Takın çakmaklığa, çekmeyen bir kanala ayarlayın. Usb, bluetooth, sd card, aux hemen hepsini destekleyen modeller var.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (27.12.21 02:10:20) 
Radyonun modelini öğrenin, mesela clarion RD-3 (clarion bir çok araç üreticisine rayo teyp verir) sonra bu modele nasıl aux bağlantısı yapılabileceğini internetten araştırın.

Kendiniz yapamasanız da bir başkası bu işlemi yapabilir, çok yapılan bir işlem. Ben de bizzat yaptım.

Edit: Bazı getz radyolarında usb girişi varmış;

img.letgo.com
  • John Bloor  (27.12.21 10:17:47 ~ 10:19:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.