[]

ideal tv boyutu nedir?

tv'm yok, hiç kullanmadım ama almak istiyorum. mağazalarda gezerken 55'e karar kıldım çok düşük ihtimalde olsa 49 olur dedim. büyük ekran vs istediğim için 55 gayet büyük geliyordu.

ancak şu videoyu izlediğimde tüm algılarım değişti. www.youtube.com yahu benim büyük dediğim 55 cücük kadar bişeymiş? ben mi avm'de büyük gördüğümü sandım bu nedir? bu videoyu izleseydim mağazaya gitmeden direkt 82 ya da 75'ten aşağısına bakmam bile derdim. ama mağazada 55 gayette wow dedirtmişti.

bu videodaki boyutlar farklı bir ölçü biriminden mi nedir? yoksa eve getirdiğimde böyle küçük mü gelecek gözüme?

 
  • sanal uyku  (26.12.21 12:26:49) 
55 inch icin ideal izleme mesafesi max 2.5tur. Hadi zorlayalim 3 olsun.


  • floydian  (26.12.21 12:28:14) 
bütçenin izin verdiği en büyüğünü almak gerekiyor diye düşünüyorum.
60-65 inçten sonra fiyatlar aşırı artıyor, o yüzden oralarda durmak gerekiyor genellikle.
Gerekirse çeşitli özelliklerden hatta görüntü kalitesinden vazgeçip büyük almak gerektiğine inanıyorum.
  • michael_knight  (26.12.21 12:30:05) 
49 alsan 55 alsaydim diyorsun, 55 alinca keske 65 alsaydim oluyor.
Eskiden nasil 21 inc ile izliyorduk insan cozemiyor.

55 su an ideal gibi yakindan izliyorsan 49 da iyi.
Ekran buyudukce goruntu dagiliyor buyuk alip yakindan izlersen kaziklanmis hissi oluyor, cunku bariz bir kalite dususu oluyor.
  • divit  (26.12.21 13:16:23) 
evde 55 var keşke 75 olsa diyorum. bigger is better.


  • kimlanbu  (26.12.21 14:28:48) 
bütçenin yettiğinin en büyüğünü al +1
55 inch ve üzeri evde cücük gibi kalmaz.

  • surprise  (26.12.21 14:43:08) 
İzleme mesafesine göre karar vermek lazım, dev ekranı dibinden izlemek herhangi bir konfor yaratmıyor, sinemada neden en ön sıradan bilet almayı tercih etmediğinizi düşünün. Google'da vardır eminim izleme mesafesi-ekran büyüklüğü ile ilgili veriler, basit bir aramaya ulaşabilirsiniz.


  • gmzo  (26.12.21 14:58:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.