[]

Etik ikilem

Bir Avrupa ülkesinde yaşıyoruz. Eşimle birlikte bu akşam başka bir Avrupa ülkesine uçağımız var.. Burada aşılı değilsen restoran, kafe, disko, tiyatro vb. yerlere girmek için ücretsiz hızlı test verebiliyorsun. Ancak seyahat ediyorsan test veremiyorsun.

Hükümetin sitesinde şöyle yazıyor:

From 1 October 2021 you can no longer get tested for free under the testing for travel scheme.:
Pre-admission testing (Testen voor Toegang) is intended primarily for gaining access to food and drink venues, events and other activities in the Netherlands. If you decide to book an antigen test via Testen voor Toegang to use to travel abroad, there is no guarantee that you will receive the test result in time to travel.

Test ücreti 40 euro. Biz ikimiz de burslu öğrenciyiz. Test ücretini ödeyebilecek gelirimiz var. Ama 40 euro da az değil bizim için.
Bir de dün test verdik negatif olduğumuz kesin (bu belgelenemiyor)

Sizce doğru olan nedir? Para vermek mi? yoksa ücretsiz test olmak etik olarak kabul edilebilir bir eylem midir bu durumda?

 
kitlesel nevrozun rantci kosebaslarina para odemek qr-kodlu yeni dunyamizin etiklerindedir. sagda solda bununla alakali ne kadar para odeyebiliyorsaniz odeyin.


  • kaufman  (26.12.21 13:07:58) 
Buraya sorduğuna göre problem var demektir. Doğrusunu sen de biliyorsun ancak destek arıyorsun.
Sıradan olmanın üstündeki örneğin hocan, sence nasıl davranırdı?

  • fempusay  (26.12.21 20:48:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.