[]

Nft, metaverse, değişik coinler

Bi anda patlamadı mı bunlar ya ? Oturdum bi cumartesi günü bunları araştırayım dedim beynim zonkluyor allak bullak oldu her şey. Yok metaverse dünyası, yok metaverse arazisi yok metaverse'den ev yok metaverse coinleri patlama yapıcak vs vs. Bitcoin ve altcoine yeni alışmıştık bunlar nereden çıktı şimdi ? Ne derece takip ediyorsunuz ne derece ilgileniyosunuz bunlarla ciddi bir gelecek ve gelir olarak görüyor musunuz acaba ? 10 sene sonra kafamızı dağlara taşlara vurur muyuz ?

Nft'yi hiç anlamıyorum zaten bu arada. Ünlülerin işi galiba o eserlerini falan mı satıyorlar ?

Bu genç yaşımda kendimi 70 lik dede gibi hissediyorum bu nedir ya.

 
nft kara para aklama aracı.
metaverse falan da balon.
coin borsası ise geçen hafta yaşanan döviz anlaşılmazlığı gibi bir grubun parasının başka bir gruba aktarılmasının aracı. kâr oranları düşen burjuva sınıfı sermayesini artırmak için sanal borsa spekülasyonlarıyla anaparasını arttırıyor.
  • prole  (25.12.21 21:56:57 ~ 21:57:18) 
İnsan, yaptıkları ve bağlantıları artık sayısal olarak tanımlanıyor.
Web 3.0 la birlikte bu sayısal ortamda Dap , İot , Dac, Defi gibi kavramları da gözden geçirebilirsin.
Aslında yenilik sayılmazlar. Son iki senede yaşananlarla birlikte yeni normal olarak önümüze çıkarıldılar.

İçinde olmamakla birlikte uzaktan gözlemci tadında izliyoruz sadece ama düşündürücü yanı zaten şehirleşmeyle birlikte ayağı topraktan kesilen insan bu hazırlanan ortam ve kavramlarla birlikte bütünüyle gerçekliklerden uzaklaşmış olacak.
  • Erva  (25.12.21 22:06:55) 
Bu konularda neye göre kim yazıyor çiziyor bilmiyorum tam olarak, daha doğrusu anlamıyorum. Ancak ya yerin dibine sokuluyor ya da göklere çıkarılıyor rastladigim veya bilhassa aradığımda bulduğum video, blog makale vb.de eğer bunlardan birinin gazıyla bakmayacaksaniz konuya aslında net hiçbir şey yok.

Teknik olarak ayni şeye tekabül etmiyor olabilir soyleyeceklerim, anladığım şu: bunlar halihazırda bir şeyin parçası olarak, isimlerinin ilk dile getirilislerinden önce de bir kavram olarak var olmayan şeyler değil. Sanırım şimdi yasak ama bir dönem ekşi sözlük hesabı alınıp satılan bir şeydi. Ya da bazı oyunlarda karakterlerinizi belli seviyelere getirip kullanıcı adı şifrenizle satabiliyordunuz, bunun belki hala piyasası vardır. Nft leri bu tür şeylerin belli bir altyapı üzerinde kendi içinde işleyen şeyler olarak anlıyorum ben. Sanat eseri kısmı da farklı değil sanki, eserin sahteligi ve gerçekliği ile ilgili uzman görüşü almıyorsunuz da dijital sistem doğrudan bunu garanti ediyor temelde farkeden bu.
  • encokbenisevinnolur  (26.12.21 00:46:08) 
NFT'ye kara para aklama aracı diyenlere gülüyorum.

Daha henüz büyük bir NFT grubuna dahil oldum ve ürettiğim çizimler/eserler belli komisyonlar üzerinden satılacak. Benim için ek gelir kapısı, etherium veya Euro şeklinde bana geri dönüşü var.

Metaverse'e gelirsek gerçekten en büyük balon şu an o gibi duruyor, patlaması yakındır.
  • Avoiding The Puddle  (26.12.21 09:09:12) 
Yeterince medya gucun varsa x diye bir sey cikarip, ben buna para yatirdim diyorsun sonra herkes ona para yatiriyor.

Hepsi ozunde fakir tokatlama araci.
Facebook bu islerde geri kalinca dur lan bi tur da ben tokadi basayim dedi meta diye bir sey cikardi.

Ozunde hepsi ayni.
Medya gucun varsa kendi nickinde 10bin tane cöp uretip yarin tanesini 1 milyona satabilirsin.

Nft kara para aklama araci degil, kara para aklamakla kimse ugrasmiyor artik.
Keriz avlama araci daha dogru tabir.
  • divit  (26.12.21 11:26:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.