[]

Filmlerde Görülen Çantadaki Parayı Sayma Olayı

Bazı filmlerde görmüşsünüzdür adama mesela bi çanta para getiriyolar atıyorum çantada 100 bin dolar olması gerekiyor adam çantayı açıyor bi desteye bakıyor tamam deyip çantayı kapatıyor. Bunun gerçek hayatta bi karşılığı var mı? Yani bi çanta içindeki bi desteye bakınca o çantadaki toplam miktar hesaplanabiliyor mu öyle göz kararı? Hadi bond çanta olsa destedeki parayla sıralanmış deste sayısını hesaplıyor diyecem ama adama spor çantayla karışık desteker geliyor onu da saymıyorlar.




 
Valla orada bence olay miktarindan ziyade icinde para olup olmamasi ile alakalidir. Atiyorum adam gidip kagit koyabilir ya da baska bisey onun icin acip bi bakiyorlardir. Sayma islemi sonradan oluyordur, eksik gedik varsa zaten onun halledilme yontemi de ayridir.

Ayni olay mesela mallar icin de var. Adamlar mali aldiklarinda sadece bir kismina bakip gidiyorlar oturup tartiyla tam X kilo diye saymiyorlar.
  • j r r tolkien hayrani  (25.12.21 12:26:00) 
abi gangster filminde çantayı yere döküp himmet abey gibi seğizbindoğuzyüzgırhbeş seğizbindoğuzyüzgırhaltı seğizbindoğuzyüzgırhyedi diye para sayma sahnesi mi çekselerdi?

gerçek hayatta öyle spor çantayla filmlerdeki gibi milyon dolar transferi yapıldığını pek sanmıyorum. daha derli toplu geliyordur. işte kayıtsız parayı ayakkabı kutularında gördük, yanından da para sayma makinesi çıktı. demek ki sayıyorlar ama öyle kriminal bi ortamm yok. gayet toplantı masasında çay kahve içerken elemanın biri sayıyordur.
  • kibritsuyu  (25.12.21 12:26:51) 
Kibritsuyu hocam gerçek hayatta karşılığı var mı derken gerçekte böyle şeyler oluyor mu diye sormadım aslında. Yani gerçekte böyle bi hesaplama tekniği var mı diye sormak istedim. Misal bi destedeki banknot sayısı bellidir adam kaç deste olduğunu tahmin edip e tamam burada 100 bin dolar vardır diyor mudur gibi.

Tolkien hocam dediğin olabilir para mı kağıt mı var ona bakıyor da olabilir.
  • Zaman Tamircisi  (25.12.21 12:34:09 ~ 12:34:47) 
bir destede 100 banknot olur. bir deste 100 dolar 10.000 yapar. yani beklenti 100.000 ise, çantada da 10 desteyi gözle sayabiliyorsan hesaplarsın. ama diyorsun ki spor çanta dolusu karışık para. alıcı rain man değilse bakarak mümkün değil hesaplayamaz. ya da koluyla tartıp kaç para olduğunu bilemez. orası filmin şakası artık.


  • kibritsuyu  (25.12.21 12:42:16) 
Yillarin depocusuyum, sayma imkani yoksa tartarsin. En fazla 3 deste eksik fazla cikar.
Bu tarz kagit naylon gibi ugrastirici seyleri kimse saymaz.

Filmlerde adam saymiyor parayi getirdiysen tamam diyor.
Eksik cikarsa zaten kavga sonradan cikar.
  • divit  (25.12.21 13:56:19) 
Aynen hocam sayılmıyormuş, yıllarca boşuna kafa yormuşum buna.


  • Zaman Tamircisi  (25.12.21 13:58:31) 
64.media.tumblr.com

Şaka bir yana parayla çok fazla içli dışlı olan insanlar belirli bir tecrübeden sonra bi bakmayla yaklaşık olarak biliyorlar.

Mesela tecrübeli bir bankacıya poşetle para götürünce şöyle bir destelere bakarak yaklaşık parayı bilir.

Tabi ki gangsta aleminde böyle tecrübeli adamlar olmaz, ama filmlerde işlenilen konulara şu açıdan bakabiliriz;

parayı getiren de malı getiren de birbirine güveniyor, sürekli çalışıyorlar. Biri malı tartmıyor diğeri parayı saymıyor. Birisi kazık atarsa sonradan kan gövdeyi götürecek zaten.
  • John Bloor  (25.12.21 14:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.