[]

bu sözler normal mi?

5 yıllık ilişkisi olan bir kadın var. Kadın ailesiyle, erkek arkadaşı da bekar yaşamakta. Evleri çok da uzak değil. Bir arkadaş ortamında, erkek arkadaşının ona şunları söylediğini anlatıyor; "seninle yaşamaktan biraz çekiniyorum çünkü beraber yaşarsak dibimden hiç ayrılmayacaksın gibi geliyor. özgürlüğüm epey kısıtlanacakmış gibi, işten arta kalan zamanlarımda oyun oynayamayacağımı biliyorum :) " demiş. yurtdışına yerleşme ile ilgili bir mevzuda da yine kıza şunları söylemiş; "eğer yurtdışında bir iş teklifi alırsam ilk önce tek başıma gidip denemeyi istiyorum."

yaşlar aynı; 28. Kadın bu arada hiç öyle evlilik meraklısı biri değil ve onun evine gitme ortalaması da 10 günde 1 falandır. Bunu biliyorsunuz.

aynı ortamda biri size bunları anlatsaydı, ne düşünürdünüz?

 
Beyfendi gidici gibi, yolunu yapıyor sanki. Güvenilmez geldi bana. Coco ayrılmalı bence.


  • rahip janick  (24.12.21 18:33:43) 
Gidici+1

Bir daha okudum da ekleme gereği duydum. Adam kadını ev arkadaşı olarak bile istemiyor. Biz de burada normal mi değil mi tartışıyoruz:D Bu adam yurtdışına giderse bir daha dönüp arkasına bakmaz.
Kadın "sunk cost fallacy" etkisi altında şu an muhtemelen. 5 yıl falan demesin adamın gidici olduğunu bilerek plan yapsın.
  • ganbatte  (24.12.21 18:40:37 ~ 19:40:16) 
edit: adam sınırlarını çizmiş ergence


  • bir soru sorcam  (24.12.21 18:41:17 ~ 20:58:57) 
normal mi derken, eleman işte 5 senedir ne güzel istediğim zaman geliyorsun, istediğim zaman gidiyorsun, bunun ötesine de geçmek istemiyorum demiş açık açık. bunun normalliği kişiye göre değişir. kadın tarafı ben de takılıyordum zaten diyorsa bir sıkıntı yok, anladığım kadarıyla kadının evlilik planı da yok. o zaman hiç bir problem yok bu işte. birbirini bulmuş bir ilişki yani.

ama kadın içten içe deli gibi evlenmek ciddileşmek isteyen ama bunu dışarıya yansıtmamak için evlilik meraklısı değilim abi diyen biriyse o zaman tabii bu tarz şeyler kafasına takılacaktır.
  • roket adam  (24.12.21 18:55:53 ~ 18:59:39) 
sıkılmış, gidici.

ayrıca ergen. olgun, nerede ne konuşulur ne konuşulmaz bilmiyor.

bu konular arkadaş ortamında muhabbet esnasında konuşulmaz, geyik konusu olmaz, çok ayıp bence.
  • la lykia  (24.12.21 18:58:05) 
"eğer yurtdışında bir iş teklifi alırsam ilk önce tek başıma gidip denemeyi istiyorum." - burada normalligi kisiden kisiye degisecek bir sey yok, "ciddi dusunmuyorum" demek bu. gidici, baskasini bulana kadar idare ediyor.

la lykia +1. Hic sevmem ozelini her yerde konusan insan tipi.
  • hot potato  (24.12.21 19:09:34 ~ 19:10:54) 
sadece gidici değil, beyfendi hiç gelmemiş zaten. kadını başından beri geçici biri olarak gördüğünü, vakit geçsin, yalnız kalmak yerine biriyle olayım diye takıldığını düşünürüm.


  • erenderk  (24.12.21 19:23:15) 
yani bi soruya istinaden cevaplansa belki ok ama ne arkadas ortaminda konusulur ne de normal bir sey. gidici degil hic gelmedi, vakit geciriyor ve farkli anlamlara cekilmesini istemiyor sanirim bundan korktugu icin vurguluyo


  • ala09  (24.12.21 19:59:52) 
üstteki yorumlar +1

ayrıca bunları böyle laubali bir şekilde, arkadaş ortamında gündelik hayattan bahsediyormuş gibi konuşması bile olayı ne kadar ciddiye almadığının göstergesi.

diğer yandan, kıza karşı kendinden fazla emin.
yani kızın onunla olmak, yurtdışına gelmek isteyeceğinden çok emin ama son karar kendisine aitmiş gibi bir takım havalar, haller falan...

çocukça falan olduğu kısmına hiç girmiyorum bile.
  • blatta hiberna  (24.12.21 20:04:22 ~ 20:06:37) 
Kadına saygısı olsa başkalarının yanında bu lafları etmezdi. Hem kadını kırmış hem de bu adamda ciddi niyet yok. İlk fırsatta basıp gider. Kadın vaktini onunla harcamamalı


  • photo85  (24.12.21 21:28:01) 
Arkadaş kaçacak belli , yolunu da hazırlamış.


  • bbb_1  (27.12.21 22:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.