[]

Covid sonrası etkiler?

Nisan ayında bu hastalığı atlattım neredeyse 1 yıl olacak, verdikleri ilaçları içtim tahmin ettiğimden sert ve zorlu bir şekilde süreci tamamladım.
Sonrasında aşılarımı oldum. Her şey tamam.

Öyle aşı konusunda olsun, hastalık konusunda olsun, verilen ilaç konusunda olsun komplo teorilerine inanmadım. Yapılması gereken neyse yaptım.

O zamandan bu güne kadar devam eden bazı şeyler var, bunlar hastalığın bıraktığı etkiler olabilir mi? Ya da ilacın etkisi?

- Regl değişimi. Gün kayması vs değil bildiğin yıllardır süregelen regl düzenim değişti, yoğunluğu değişti, gün sayısı değişti, üzerimdeki etkisi değişti.
- Çabuk yorulma.
- Aşırı duygusallık.
- Ruh halinde ani değişimler.

Benzer şeyler yaşayan var mı merak ettiğim için soruyorum.
Teşekkür ederim.

 
covidle ilgili midir bilmiyorum ama bende belirgin bir unutkanlık oluştu. böyle bir etki yaptığını okumuştum. önemli büyük olayları değil ama, anlık olarak söyleyeceğim ya da yapacağım şeyleri unutuyorum ve zihnimde "ne diyecektim şimdi" ya da "ne yapcaktım" diye dönüp duruyor beni sinir ediyor. biriyle konuşurken söyleyeceğim şeyi karşıdakinin sözünün bitmesini beklerken unutuyorum sık sık.


  • veritaslibertas  (24.12.21 13:56:49) 
evet, bahsettigin etkiler covidin olasi kalici (veya gecici? bilinmiyor) etkilerinden. bu etkiler asili olan "hafif geciren" kisilerde bile olabiliyor maalesef. araman gereken terim "long covid". covid aslinda butun damar sistemine zarar veren bir enfeksiyon, yani kanin ulastigi her yerde potansiyel zarar var ve en korkutucusu beyinde bazi markerlar birakiyor - herkeste farkli. fokus olma becerisini tamamen kaybettigi isin isini kaybeden muhendis bir arkadasim var mesela. aklina gelebilecek her organda kisiye ozel unique bir gecici / kalici etkisi var. mesela enfeksiyon sirasinda koku alamama meselesinin iki sebebi var, biri burun tarafinda digeri beyin tarafindaki hasar. kimisinde bunlardan biri digerinden once iyilesiyor mesela ve koku almaya baslamalarina ragmen yanlis kokulari aliyorlar vs. bilinen bobrek hasarlari, kalp hasari, ureme sistemi hasarlari, ne ararsan olabiliyor yani. tum bu hasarlari bulma ve mumkunse tedavi etme adina arastirma gelistirmeler yapiliyor tabii ama bu konuda dunyanin hic bir yerinde tam anlamiyla tedaviler gelistirilmis degil.

bu durumda semptomlarla basa cikma adina ilgili branslarin doktorlarina gozukmekte ve durumu anlatmakta fayda var. ruh hali / duygusallik ile ilgili duruma bir psikiyatrist yardimci olabilir mesela, muhtemelen covid gecirmis ve benzer sikayetleri olan hastalarindan tecrubeleri vardir artik.

cabuk yorulma icin bir gogus hastaliklari doktoruna gozukmek gerekebilir, zaten covid geciren herkese tavsiye ediliyor gizli potansiyel hasarlari bulmak icin (hafif atlatilsa bile).

gecmis olsun, bu karmasaya umarim orta vadede cozumler bulunur. long covid ile mucadele eden kisiler taniyorum ve sayilari artiyor giderek. bir yerden sonra devletler ve saglik sistemleri de bu sikayetleri daha ciddiye almak zorunda kalacaklardir.
  • robokot  (24.12.21 14:02:08 ~ 14:03:22) 
Regl mevzusunu duydum ben çok yeni atlattığım için şimdilik düzen konusunda yorum yapamıyorum, yoğunluk artışı kesin. Ama arkadaşım geçen ay atlattı üstüne bir ayda 2 kez regl oldu, doktor normal olduğunu söylemiş.
Onun arkadaşı erken menopoza girmişken, şimdi regl oldu, onu anlayamadı.

Gözlerim buğulanıyor benim de, odaklanamıyorum gibi geliyor. Zamanla geçer umarım.
Bunun dışında, dalgınlık ve zeka konularında da etkilediği söyleniyor. Zamanla göreceğim.
  • lcha  (24.12.21 14:02:47) 
  • divit  (24.12.21 14:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.