[]

bilgisayardan anlayan biri tezime el atsın

öncelikle belki sizin için küçük benim için büyük olan problemimi açıklamak isterimki tezim için içindekiler bölümü hazırlıyorum ve kolaylık olsun diye örnekteki görünümü tab tuşuyla nasıl elde ederim

embesiller için microsoftword kullanımı............................1
yni tab tuşuna bi kere basayım hem nokta koysun hem istediğim yere kadar gitsin teşekkürler.

 
www.shaunakelly.com

buna takil ve ogren.

icindekiler sayfasini o dedigin gibi manuel yontemle yapmaya kalkarsan sicarsin.

halbuki bu yontemle, tezindeki herhangi bir seyi degistirdiginde, icindekiler sayfasi da otomatik olarak degisir.
  • compadrito  (08.06.10 00:05:43) 
her harfin genişliği farklı olduğu için, kendiniz aynı sayıda nokta koysanız da, tab tuşunu da kullansanız hizalamada sorunlar yaşayabilirsiniz. word'ün i.indekile listesi hazırlamak için halihazırda uygulaması var ama en kolay ve basit yöntemi tablo halinde hazırlamak. çıktı aldığınızda tablo kenarlıkları gözükmeyecektir ve listeniz kusursuz olacaktır. bu dandik konuya neden bu kadar ağdalı bir yaklaşımda bulundum ben de bilmiyorum neyse az önce bir arkadaşa gönderdim isterseniz size de örnek bir içindekiler listesi gönderiyim. copy paste yaparsınız, uğraşmazsınız.


  • curiosita  (08.06.10 00:06:46) 
vba ile halledilebilir ancak.


  • kimlanbu  (08.06.10 00:08:47) 
gönderin elinizde ne varsa valla


  • hazel  (08.06.10 00:13:55) 
tamam... düşünce gücünü mü deneyelim, bi mail adresi yazar mısınız?


  • curiosita  (08.06.10 00:14:39) 
manuel yaparsan sıçmazsın. yani değiştirirsin de başlık öteki sayfaya kayarsa sıçarsın elbet. otomatik yapabilmek için aynı kategorideki her başlığın ayrı ayrı tanınlanmış olması gerekiyor ki "indeks hazırla" dediğin zaman hepsini okuyup hazırlasın. ki her başlığı, ayrı ayrı kategori kategori tanımlamak, elle indeks yazmaktan daha zor. ha belki yazıya ilk başlarken tanımları yapıp, her başlıkta da unutmayıp tanımı seçerseniz olur. ben de tezimin indeksini manuel hazırladım. bunun için tez %100 tamamen bitsin. öteki sayfaya kaymasın. ayrı sayfaya manuel hazırlayın ve kesinlikle kontrol edin.

peki manuel nasıl yapılacak? vba falan gerek yok. paragraf/sekmeler'e giriyorsunuz. sayfa numarasının hizasını sağdan hizalama sekme durağı olarak yazıyorsunuz, "öncü" olarak ....'yı seçiyorsunuz, tamam diyip çıkıyorsunuz. sonracıma başlığı yazıp tab'layınca arayı nokta ile doldurup sağdan sekme durağı yaptığınız yere geliyor. oraya da sayfa numarasını yazıyorsunuz.
  • kibritsuyu  (08.06.10 10:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.