[]

Eskisi kadar fazla şekerli gıda tüketemiyorum

Ergenlik zamanımda cikolataya tatlıya çok düşkündüm. Sonrasında da uzunca bir süre böyle devam etti. Son bir iki yıldır canım hiç şeker istemiyor ve yiyemiyorum da. Mesela ev arkadaşım bir tane karam gofret almış bana, birer ısırık birer ısırık ala ala 3 günde bitirdim ufacık şeyi. Meyve deseniz onu da istemiyor canım. Açlık kan şekerim 70 civarında çıkıyor genelde, son zamanlarda kan tahlilleri yaptırdım birkaç kez orada gördüm.

Bu neye alamet olabilir? Bu kadar şekersiz beslenmek de kötü değil mi, kafam da çalışmıyor zaten enerji alamıyor herhalde beynim.

Edit: kalıp çikolata olduğu zaman onu bir günde bitirebiliyorum bu arada, daha hafif geliyor sanırım. Ama canım çekerek almıyorum varsa yiyorum sadece.

 
senin gibi olabilmek için neler vermezdim.

şekersiz beslenmek kötü bir şey değil. insanoğlunun genetiğinde şeker ihtiyacı diye bir şey yok çünkü. enerjiyi nereden alacağız peki? sağlıklı yağlardan.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (23.12.21 14:47:55) 
"bu kadar şekersiz beslenmek de kötü değil mi?" kesinlikle değil, olması gereken bu zaten.

kafanızın çalışmaması alışık olmamanızdan kaynaklı.
birkaç gün kafanızın çalışmamasına, odağınızın olmamasına dayanırsanız o da geçer.
  • blatta hiberna  (23.12.21 14:50:14 ~ 14:50:41) 
Enerji için şekere ihtiyaç yoktur iddiasını ben doğru bulmuyorum. Misal beyin ve sinir sisteminin tek yakıtı şekerdir, diğer organlar yağı ve şekeri enerji kaynağı olarak kullanırken beyin ve sinir sistemi sadece glikozu kullanır, çok fazla yağ tüketirsen beyin yağın atığı olan ketonları enerji kaynağı olarak kullanabilir ama dediğim gibi ketonlar atık bir yan üründür kanda yüksek keton olması sağlıksızdır, bunu guta neden olan üre gibi düşünebilirsin, şeker tüketmeyeceğim diye böyle risklere girmeye gerek yok. Ha şekerden kastım da abur cubur değil tabii genel karbonhidratlardan bahsediyorum.


  • Zaman Tamircisi  (23.12.21 15:12:34 ~ 15:14:23) 
@Zaman Tamircisi bilinçli olarak yaptığım bir şey değil bu, canım istemiyor ve yiyemiyorum. Bence de şekere ihtiyaç vardır ama ben 1 yıldır falan böyle bir durumum olduğunu gözlemledim. Ne yiyebilirim sizce? Hamur da sağlıksız ona pek yönelmek istemiyorum ama, karbonhidrat olarak ne tüketmek gerek onu da bilmiyorum sanırım sadece makarna ve pilav...


  • Mossy  (23.12.21 18:27:49) 
Ben karbonhidrat seçerken lektin içermediği için vücut tarafından daha kolay ve sıkıntısız işlenen karbonhidratları kullanıyorum, bunların içinde pirinç ve makarna da var, onun dışında karabuğday patates falan da problemsiz ürünler. Bunlar tahıl ürünleri tabii diğer ucunda bakliyatlar var hem karbonhidrat hem protein kaynağı bunlar da sağlıklıdır. Sık et yiyorsan yeşil bitkiler de olur. Ben kişisel olarak herhangi bir makro gıdayı öcü gibi görüp kaçmayı çok doğru bulmuyorum; önemli olan sürdürülebilir bi beslenme rutini oluşturup ihtiyaçtan fazlasını tüketmemek. Ha ama sen çıkıp hayır ben sadece et yiyerek protein tüketerek hayatıma devam edeceğim dersen ve önlemlerini ona göre alıp hayatına devam edersen öyle de yaşarsın böyle yaşayan topluluklar da var ama böyle bir hedefin yoksa gerek yok böyle yaşamana. Ayrıca canın istediğinde çikolata da yiyebilirsin 2 parça çikolata yedin diye ne sağlığın bozulur ne de sağlıksız beslenmiş olursun.


  • Zaman Tamircisi  (23.12.21 18:46:46 ~ 18:48:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.