[]

Youtube da aklıma takılan garip bir durum var ?

Selam arkadaslar aklıma takılan bir sey var
Şöyle ki herhangi bir video ekleyince arkasına bir sarkı bile koysam, telif vs diye uyarı gelebiliyor
Değişti mi bu durum?

Çevremdekiler cok iyi playlistler yaptığımı söylüyor. Şu anda da issiz olduğum için belki de gelir getirir diye düşündüm ama işin icinden cıkamadığım bir durum var
Örneğin bu kanal , sadece playlistler yapmıs
Nasıl oluyor da telif yemiyor? Bunun bir yolu var mı
www.youtube.com

Yani ben şimdi tek fon foto üzerine , bu sekilde kıs şarkıları, parti sarkıları ,90lar rock, slow akustik vs yapsam bir sey olmayacak mı

Bilen varsa, aydınlatırsa cok makbule gecer
Tesekkürler şimdiden*

 
telif yeniyor. gelirler eser sahibine aktarılıyor sana gelmiyor yani.


  • jelly bear  (23.12.21 13:21:37) 
Şöyle söyleyeyim, geçen gün youtube'da bir radyo tamiri videosu gördüm. Tamir edilen radyonun çalıştığını gösteriyordu video sahibi.

Radyoyu kurcalarken çalan şarkıya hiç dikkat etmedim ama videonun açıklama kısmında telif sahipleri vs yazıyordu, demek ki bu videodan bile gelir gelse o şarkının sahiplerine gidiyor.
  • John Bloor  (23.12.21 13:28:21) 
Ama bu normal bi kişi mesela, baktım ocak 2021 de acmıs, bu kanal gibi milyonlarcası var. Normalde kapatılması gerekiyor hatta kanalın teliften. Cokta haklısınız aslında. Ama en az 500 sanatcının sarkılarından olusturmus playlisti yerli yabancı, nasıl telifleri gidebilir ki?

Kanal sahibine izlenme abonelik gelmiyor mu su an, baya öyle görünüyor cünkü
Bakın mesela bu kanal direk enstrümental müzikler diye, Chopinler Beethovenlar hem de türk kanalı
www.youtube.com

bizlerin çözemediği bir sey mi var :)
  • blackgirl00  (23.12.21 13:54:14 ~ 13:55:22) 
Müzikte 70 yıl telif süresi vardı sanırım, koydukları parçalar 70 yıldan eski telifsiz parçalar olabilir mi?


  • John Bloor  (23.12.21 16:11:36) 
John Bloor yok o da olamaz
www.youtube.com burdakiler mesela günümüz sarkıları hep

  • blackgirl00  (23.12.21 16:27:40) 
Çok anladığım şeyler değil, ama bir kaç videosuna baktım bilgi kısmında;

Şarkı

Sanatçı

Albüm

YouTube'a lisanslayanlar

Gibi telif bilgileri var, bazı videolarda 2-3 tane bazılarında 8-10 tane.

Yani hepsini koymasa da içeriğindeki şarkılardan bir kaçının telif bilgisini koyuyor demek ki.
  • John Bloor  (23.12.21 17:00:13) 
youtube'dan gelir elde etmek için bazı şartlar var. kanalın belli abone sayısını geçicek, video belli izlenme sayısını geçicek vs. bu şartları yerine getirdikten sonra incelenir videon ve telif sorunu varsa silinir veya para kazandırması engellenir. bu durumda değilse kanalın/videon bir şikayet olması lazım inceleme için o da bazen olur bazen olmaz. bu arkadaş telifini almadıysa attığı şarkıların mümkün değil para kazanamaz yani. benim 18k izlenen bir videom var bir diziden sahne koymuştum, izlenebiliyor hala silinmedi ancak telif hakkı kısıtlaması var üstünde para kazanmaya uygun değil yazıyor mesela. silmezlerse bile en en kötü böyle kısıtlama koyuyolar yani.


  • semaforo de medianoche  (23.12.21 17:31:38) 
soyle: para kazandiran playlist degil, parcalarin bulundugu videolarin kendisi.

biri bir playlist yapiyor, artik robotlar hangi videoda hangi sarkinin bulundugunu goruyorlar ve telif ile ilgili bilgiyi youtube'a veriyorlar.

burada TELIF sahibinin iki secenegi var: ben bu muzigin youtube'da benim kontrolum haricinde bulunmasini istemiyorum VEYA kim yuklediyse dursun ama parasi bana gelsin.

cogu "parasi bana gelsin" opsiyonundan yana.

yani bu playlistleri falan olusturanlar kendileri bu isten para kazanmiyor.

teknik olarak buna telif uyarisi degil "Content ID claim" deniyor. Content ID claim ile copyright strike ayri seyler youtube'da, copyright strike kanalinin silinme tehlikesini olusturabilirken digerinde oyle bir sey yok.

sen istedigin kadar playlist olustur parcalari koy yani, parayi kazanan haklari elinde tutandir, olmasi gereken de o zaten di mi?
  • robokot  (23.12.21 17:39:24 ~ 17:40:57) 
semaforo de medianoche : dediğiniz gibi para kazanılamaz ibaresi oluyorsa tamam sanırım o sekilde ilerliyor
Peki mesela sizin koyduğunuz dizi bölümü izlenme vs gereği abone kazandırmıssa, bu yi birsey oluyor yani?
Evet videodan kazanılmayacak,izlenmeden de ama dolaylı olarak abone sayısı artmıs olacak_

robokot : ''Content ID claim" böyle birseyi sayenizde öğrendim, tesekkür ederim
sen istedigin kadar playlist olustur parcalari koy yani, parayi kazanan haklari elinde tutandir, olmasi gereken de o zaten di mi? demissiniz, kesinlikle haklısınız olması gereken o. Sadece bir videonun bir sürü farklı kanalda olması kafamı karıstırmıstı
  • blackgirl00  (23.12.21 17:44:48) 
Yani genel olarak sunu anlamalı mıyım?

Bir kanal ac, cok izlenen ne varsa koy, dizi olur komik video olur müzik klipler vs olur
sonrasında da aboneler izlenmeler arttıkca, kanalı para kazanabilir hale getir ,yani kendi contentlerini olustur, eski izlenme ve aboneler nedeniyle kitle artar
Mantıklı mı :)
  • blackgirl00  (23.12.21 17:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.