[]

kalori alımı

Merhaba;

ortalama 40 yaşlarında biri olarak yaklaşık 2-3 aydır if, düzenli beslenme ve düzenli spor ile 10-11 kilo verdim.

if yaptığım için öğlene kadar yemek yemiyorum. öğlen tavuklu, tonlu, peynirli salata ile geçiyorum. akşam yemek olarak protein ağırlıklı yemek öncesi spor ile günü bitiriyorum.

aç kalmıyorum, açlık hissetmiyorum ancak kalori sayımı yaptığımda TGD 2100 kalori almam gerekirken 1000 civarında kalıyorum :( az fakat söylediğim gibi açlık hissetmemem ve akşam ne yemem konusunda tıkandım kaldım.

salataya geçiş yaptığımdan beri sporda da güç düşüşü yaşamaya başladım. akşam yulaf ezmesi yerken zor sindirilen karbo yeme diyerek uyarılar alıyorum.

ne yiyecem lan ben?? :))

kızım sana söylüyorum @angelus sen anla.

 
Kuruyemiş ye 100 gramı 600 kalori civarı. Yükte hafif pahada ağır.


  • Zaman Tamircisi  (23.12.21 13:12:06 ~ 13:16:05) 
karb yemeyin bence de yazık, vücudun karb döngüsünden kurtulmasına engel oluyorsunuz. onun yerine yağ yiyebilirsiniz. hindistan cevizi yağı bir kaç kaşık güzel gider.

kuruyemiş'in ölçüsünü kaçırmak kolay, bir de fazlası sonuçta yine fazla karb olur.
  • do you remember me  (23.12.21 13:14:23) 
Türkomp diye bir veritabanı var, buradan besin değerlerini inceleyebilirsiniz.

Örneğin yeşil mercimek;
www.turkomp.gov.tr

Bitkisel protein için güzel bir kaynak. Yumurtanın adedinde ise ~6 gr protein var. Yumurtalı mercimek yaparsanız besleyici bir öğün olur.

Karıştırın bence siteyi, güzel bir yer.
  • akhenaten  (23.12.21 15:13:42 ~ 15:14:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.