[]

kariyer planlaması

martta yeni işe başladım. sevdiğim bi iş, şartlar genel anlamda iyi. kalsam heralde ömür boyu kalabileceğim de bir yer. ama ilk etapta beni direkt ve kesin olarak bağlayan iş anlaşması 2024 sonunda sona erecek. bana işe girerken mümkünse bu anlaşmanın sonuna dek ayrılmanı istemiyoruz dediler. iyi dedim. herhangi bir sözleşme maddesi falan yok yani konuştuk sadece. ki ben de özellikle işe başladıktan sonra anlaşma bitene dek başka işlere bakmam diye düşündüm.

ancak ülkenin hali ortada ve son zamanlarda iş yerindeki bazı saçmalıklar (müthiş önemli şeyler değil) fikirlerimi değiştirmeme sebep oluyor gibi. istesem ve galiba biraz uğraşsam yurt dışına basıp gidebilirim ki anlaşma bitimine yakın o tarafı yoklayıp kesin gitme düşüncem vardı. şimdiyse bunu erkene almayı düşünüyorum biraz. ama emin olamıyorum. aslında somut bir sorum da yok gibi. neyse, diyelim ki uğraştım ve oldu, bana erkenden yol göründü. gidersem buradakilere en başta "iyi, ayrılmam" dediğim için ayıp mı etmiş olurum ya da giderken ne demem gerekir? bunu ne kadar önceden onlara söylemem gerekir? aslında buradakilerin referansı da gidişimi kolaylaştırabilir ama en başta erken ayrılmam dediğim işten ayrılıp referans istemek olur mu? olursa bu nasıl söylenir?

edit düdüt: pozisyon kritik.

 
Kritik bir pozisyon değilse ayıp ettin diye düşüneceklerini sanmıyorum. Unutmuşlardır bile.


  • dissendium  (23.12.21 13:24:31) 
gitmek istemendeki sebep maaş ise bunu konuşup çözüm bulunmazsa gitmen normal karşılanır mart ayında tahmin edilemeyen ekonomik oynaklık sebebiyle


  • bir soru sorcam  (23.12.21 13:49:48) 
gidip konuşun işverenle. özellikle de kendinize daha yakın gördüğünüz "Ahmet Abi" ya da "Ayşe Abla" kıvamında birisi varsa, derdinizi anlatın. hem iş yerindeki saçmalıkları anlatın, hem de ülkenin durumunu anlatın. insanlar amirlerini düşman gibi görüyor ama böyle konuşmalar sonrasında maaşınızla ilgili düzeltmeler olabilir, iş yerindeki saçmalıklarla ilgili düzeltmeler olabilir, belki onlar sizi yurtdışında bir yerlere yönlendirecektir.


  • co2s2  (23.12.21 14:19:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.