[]

Maaş beklentimi kaç demeliyim?

Merhaba. Öncelikle şu an bir alt yazı şirketinde çalışıyorum ama memnun olmadığım için ayrılmayı düşünüyorum ve iş başvuruları yapıyorum. Kariyer üzerinden bir Proje Yöneticisi pozisyonuna başvuruda bulunmuştum. İki görüşme yaptık, ikisi de olumluydu. Bugün üçüncü olarak teklif görüşmesine gireceğim. Yani maaş konuşulacak. Kariyer'den başvuru yaparken maaş beklentisini sormuşlardı, 4500-5000 işaretlemiştim. Sonra ilk görüşmede biraz konuşmuştuk zaten ama o zamanlar asgari ücret zamı hakkında bir bilgi yoktu. Şimdi asgari 4200 olacak ve ben min. 4500 istediğimi belirtmiştim. Proje yöneticiliği pozisyonunda daha önce hiç çalışmadım ama çeviriden sonra yönelmeyi düşündüğüm alan buydu, zaten onlar da sadece tercümanlık alanında deneyimli birini aradıklarını söylediler.
Neyse uzun lafın kısası ben yeni asgari ücret belli değilken 4500 dedim ama şimdi kaç demeliyim acaba? Yani 4500 de benim için şu an yeterli ama "ee asgari 2800'ken 4500 dedin şimdi de mi aynı" demezler mi bilemedim?



 
4.500 şu an için yeterli ise "ben sizin maaş politikanız ne ise onu kabul ediyorum" deyin. Zaten 4.500'den aşağı vermezler. Benzer pozisyonda çalışan başka birileri varsa onun altında ama yakın teklif ederler.

Hangi sektörde proje yöneticisi pozisyonu bu ve sizin tahsiliniz nedir? Bir de hangi şehir? Bunları bilmediğim için bir öneride de bulunamam ama kalifiye herhangi bir işe için 4.500 lira zaten çok çok az. Bu mesele o paranın size yetip yetmemesi değil. Yaptığınız işin hakkını almıyorsanız, o parayla krallar gibi geçinseniz de bir yerden sonra motivasyon kaybına yol açar. Hele bir de aynı pozisyonda başkaları sizden daha az iş yapıyor ya da daha düşük performansa sahipken sizden daha yüksek maaş alırsa o zaman ister istemez bu durum sizi rahatsız eder.

2022 itibariyle bir paleti A noktasından B noktasına transpalet ile götürenler bile 4.250 lira alacak. Proje yönetimi önemli bir iş. "4.500 yeter ağbi" kafasıyla da gitmeyin. Sizden illa bir maaş aralığı söylemenizi isterlerse 7000-7500 deyin mesela.
  • himmet dayi  (23.12.21 11:23:16 ~ 11:27:37) 
bu işe girmek sizin için cok elzsem değilse ben o rakamı yılbaşı zammı olmadan söyledim asgari ücretteki zammı dikkate alınarak teklif verilmesini doğru bir uslupla belirtebilirsiniz.

bu durumda ben 6-7 aralığı derdim.
  • nuisance  (23.12.21 11:44:13) 
@himmet dayi İstanbul'da yaşıyorum. Pozisyon da bir tercümanlık bürosunun proje yöneticiliği. Güzel bir noktaya değindiğiniz aslında o açıdan pek düşünmemiştim, teşekkürler.

@himmet dayi @nuisance söylediğiniz rakamlar açısından da sanki çok abartı bir şey istiyormuşum gibi geliyor ya, aslında değil yani sonuçta ortada bir emek var farkındayım da ama sektörde sadece 6 ay deneyimi olan ve proje yönetici olarak hiç çalışmadığım için kendimde min. 6k istiyorum diyecek özgüveni göremiyorum
  • Olric  (23.12.21 12:04:19) 
Dediğim gibi bu durumda "sizin bu pozisyon için öngördüğünüz maaş aralığı ne ise ona uyum sağlarım" gibi yaklaşın. "yok ama illa aralık söyleyin" derlerse 6 binden aşağı söylemeyin. "Benim aklımda 6.500 var ama bu konuda esneğim. Kırmızı çizgim var diyemem" gibi politik yaklaşın. Onlar zaten "biz ne desek kabul edecek" diye düşünecekler. Saçma sapan bir firma değilse kalifiye çalışana da asgari ücret vermez zaten. Öyle bir firma ise kısa sürede kaçarsınız.


  • himmet dayi  (23.12.21 12:11:00) 
@himmet dayi dediğiniz gibi acık kapı bırakarak yaklasayım o halde, cok tesekkürler


  • Olric  (23.12.21 12:22:17) 
4500 cok az değil mi müdür asgari ücretli zaten cocuk ve eş parasıyla zaten sizi geçer.


  • sizofren06  (23.12.21 12:45:55) 
@sizofren06 4500'ü asgari ücret 2800'ken söylemistim ve zama dair haberler bile yoktu henüz ortada, tabii zam olacagı belli bir sey ama ne kadar olur bilemedigimden ben de abartı bir rakama gitmek istememistim. bilemiyorum iste ikilemde kaldım ben de. tabii ki az bir rakam 4500 ama deneyimsizlik, issizlik korkusu, su an calıstıgım yerden bir an önce kurtulma istegi falan birlesince yüksek maas isteyip elimdeki tek secenegi kaybetmek istemiyorum. baska basvurulara da donus oldu ama hepsi freelance cevirmen arıyor, ben de onu tam olarak istemiyorum. sigorta falan islerinden zaten anlamam bir de sigortasız calısıp kendime onu dert etmek istemiyorum


  • Olric  (23.12.21 13:38:14) 
Proje yöneticisi pozisyonu için 8-10 bin bandını aşamayan bir şirketse zaten boşuna girme bence.


  • adventchant  (23.12.21 14:56:35) 
bi tercüme ofisinde proje koordinatörüyüm. 3600 tl alıyorum şu anda. yeni yılda ne olur hiçbir fikrim yok. kesin maksimum 4500 diyecek.


  • matilda  (23.12.21 15:07:19) 
@adventchant keske oyle kolay olsa ama dedigim gibi hem su an calıstıgım yerden bir an önce cıkmak istiyorum hem de gercekten ceviri sektöründe cok fazla ofis ici, sabit maaslı, sigortalı is bulmak kolay olmuyor maalesef. zaten issizlik de ortada, turkiye'de oldugumu goz onunda bulundurarak ben de bulmusken kacırmak istemiyorum. en azından burası da cok duzgun bir yer degilse bile proje yönetimine yönelmem ve pozisyonu ogrenmem icin bir basamak olur diye düsünüyorum.


  • Olric  (23.12.21 15:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.