[]

Estetik

Merhaba bu duyuru kuzenim hakkında.
25 yaşında ve dış görünüşüne baya düşkün. Daha önce burun estetiği , dudak estetiği ve göğüs estetiği yaptırdı. Teyzem (annesi) de çok moralini bozuyor şimdiden bu kadar çok müdahale yaptırırsa ileride ne olacak diye.geçen ay beni aradı kızımla bir konuş dövme yaptıracakmış vazgeçir diye. ( bu sanırım 4. Dövmesi) Bir de maaşının neredeyse tamamını kuaför ve makyaj malzemesini harcıyor. Abi olarak bir konuş kuzeninle dedi teyzem. Ben de 18 yaşından büyük , üniversitesini bitirmiş aklı başında ben ne söyleyebilirim ki dedim açıkçası. Bu arada kuzenim ile aram iyi . özgürlüğüne baya düşkün biri bu yüzden bir şey söylesem biliyorum aramız açılır. Ama şimdi de teyzem benimle konuşmuyor , yanlış mı yapmışım



 
doğru yapmışsınız.


  • blatta hiberna  (22.12.21 18:45:13) 
Teyze kendi sorumluluğunu sana yüklemek istemiş. Hiç karışma, ısrar ederse ben de destekliyorum aslında hiç konuşmasam daha iyi dersin:)


  • ganbatte  (22.12.21 18:52:11 ~ 18:54:37) 
Valla annesinin gelecek konusundaki endişelerini anlıyorum çünkü cidden şimdiden bu kadar estetik yaptırdıysa ileride sıkıntı çok büyük olur gibi geliyor bana da. O yüzden seni arayıp da "endişelerimiz konusunda bir de sen konuşup sen aktarmaya çalış" demiş olsa o konuda sıkıntı yoktu bence.

Mesele ise yukarıda bahsettiğim gibi değil de direkt "dövme yapacak vazgeçir" meselesi olduğunda ise haksız çünkü direkt kendi istediğini dayatmaya/yaptırmaya çalışıyor. O yüzden bence yanlışın yok.
  • j r r tolkien hayrani  (22.12.21 19:02:48 ~ 19:03:31) 
Doğru yapmışsınız tabii ki. Şahsen benden birkaç yaş büyük bir erkek gelip bana kendince abilik yapıp dövme yaptırmamamı, estetik yaptırmamamı falan söylese inanılmaz sinir olurdum.


  • ms brownstone  (22.12.21 19:07:42) 
Kızının kendiyle derdi var, bunun sebebini öğrenmek lazım teyzoş; bi psikoloğa gönder çözüm onda bende değil de.


  • Bruce  (22.12.21 19:08:22) 
Bunun doğrusu yanlışı yok. İstediğiniz gibi davranmışsınız da bu durumun aklı başında olmakla alakası yok. Üniversite bitiren her insan mantıklı biri olup çıkmıyor. Yaşça büyük olup 0 beden takıntısı olan bir sürü insan var. BBC'de okumuştum. Meksika'da genç kızlar suç çetelerinin istediği kadın tarzına sahip olabilmek için estetik yaptırıyorlarmış.

Haber de şu.

www.bbc.com

Demek istediğim, bu tip yoğun estetikler psikoloji kaynaklı olabilir. Gerçekten de kendine zarar vermeye başlamış olabilir.

Vazgeçirmeye çalışmadan da aranız iyiyse bir konuşabilirsiniz diyorum ben.
  • dissendium  (22.12.21 19:12:06) 
Yani bence de keşke yaptırmasa, ancak insan nasıl olmak istiyorsa öyle olmalı değil mi ? Belki ilerde fikirleri de değişir .Ben de bir ara kulağımı deldirip küpe taktırmıştım ama üniversite bitince hevesim de kaçtı bir daha hiç takmadım


  • bbb_1  (22.12.21 19:43:12) 
"benim aklım bi karış havadaydı çekip karşıma düzgünce anlatıp ikna etmeyi deneseydin keşke" diyebilecek bir ilişkin varsa kuzeninle çek konuş doğru bildiklerini aktar bence.

yaptıklarını destekliyorsan da "annen sana ulaşamıyor beni yokladı, yine bildiğini yaparsın sıkıntı yok ama onlarıda dahil et süreçlere" diyip kendini sıyır ortamdan..
  • core i  (22.12.21 22:07:38) 
Yani genelde baskıcı bir aile olarak tanımlanabilirler, kuzenimin yaptıkları da biraz onlara karşı öc almak gibi oldu sanırım . Yani kızı lisede bile arkadaşları ile bir yere göndermezlerdi gönderirlerse almaya babası giderdi vs.


  • bbb_1  (23.12.21 09:58:04) 
Teyze kendi sorumluluğunu sana itelemeye çalışmış +1
Bana küseceğine ailece bir terapiste gitseniz de kök sorunun ne olduğunu anlasanız +1
Bir de dövme bana kalırsa kuzenin yaptırdıkları arasında en az marjinal olan şey. Sokaktaki 5 kişinin 3'ünde dövme var gibi zaten. Oraya gelene kadar burun, dudak, göğüs estetiğini kim fonladı acaba? Kendisi mi çalışıp kazandığını buraya yatırıyor, yoksa başta çocuk istedi diye göz yumup sonradan mı akılları başlarına geldi?
  • SiyamkedisiZorro  (23.12.21 12:19:34) 
Estetik yasliyken yaptirilmasi gereken bir sey degil ki? Begenmedigi yerlerini degistirerek ozguvenini arttirip hayatinin tadini gencken cikarmasinda yanlis bir sey goremiyorum ben. 60 yasinda gogsumuzu yaptirsak ne olacak, onceki 40 sene boyunca bu yuzden mutsuz olduysak, kiyafetimizi yakistiramadiysak, cinsel hayatimizi vs etkilediyse, mutlulugumuza ket vurduysa yani. Yani demem su ki, teyzenizin yaklasimi ve sizin dusunceniz daha bastan dogru degil, teknik olarak, haliyle bir kisiyi o tutuma yonlendirmek de manasiz.

Ayrica 'abi olarak' demenizden yola cikarak soyliyorum, yetiskin bir erkek olarak akrabaniz olan yetiskin bir kadinin vucudu hakkinda yorum yapmaniz teyzenizin kizinin hayatina bu kadar karismasindan daha garip ve urkutucu olurdu bence. Dogru yapmissiniz.
  • sopiro  (23.12.21 12:35:39) 
ameliyatları başarılı ve doğal olduysa
silikon taktırmadıysa kötü bi şey yapmamış

dövmeleri de zaten kafaya takmıştır, ömür boyu fit olmak zorundasın şeklinde giriş yapıp
yaşlı ve dövmeli insanlardan iyi-kötü örnekleri gösterip
ufak ve doğru bölgelere yapmasına yönlendirebilirsin belki de vazgeçmesine

bunları önce teyzenle konuş tabi
  • bir soru sorcam  (23.12.21 13:41:48) 
@sopiro size katılıyorum .Ayrıca ben kız arkadaşıma bile bir konuda uyarıda bulundupğumda inadına tersini yapıyor :)


  • bbb_1  (23.12.21 19:07:07) 
Doğru yoldasın karışma


  • basond  (23.12.21 22:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.