[]

hasta kedi acil soru

arkadaşlar bahcede besledigimiz kedilerden biri cok hasta olmustu gecen gun. ishal gibiydi ve hareket etmekte zorlaniyordu ailem o gun eve almisti toparladi biraz. emek yiyebildi su icebildi sesi cikti hareket etmeye basladi vs. duzelir gibi olunca tekrar disari birakmislar bizimkiler ben evde degildim. simdi yeni eve geldim o gunden daha beter durumda şu an. evde sobanin yaninda tir tir titriyor kafasini kaldiramiyor öldu olcek gibi icim gitti. cok kucuk degil ama yavru kedi. burada veteriner yok arabamiz yok vs. acil kendine getirtebilecek neler yapabiliriz ya:((

edit:ailem sabahtan beri boyle oldugunu soyledi. demin miyavladi hafif lafasini kaldirdi ama cok fena titriyor.


 
(veteriner degilim)
ishal sonrasi dehidrasyon olusmus ve bobreklerinde fonksiyon bozuklugu olmus olabilir.
siringa gibi bir sey ile su icirmeyi deneseniz? biraz da elinizle yas mama yedirseniz?
  • la lykia  (22.12.21 22:26:17) 
ben de veteriner değilim ama çok sayıda hayvana bakıyorum evde ve dışarıda.

çok hasta olan bir hayvan ilaçsız tedavisiz düzelmez.
en azından bir kaç gün antibiyotik kullanması gerekiyordur muhtemelen ki bir enfeksiyon durumu varsa düzelsin. bu saatte antibiyotik alabileceğiniz bir yer var mı bilmiyorum. normalde ilaç adı vermem ama azro gibi en çok kullanılan antibiyotiklerden birinden 0.3 cc gibi bir miktar verilebilir gibi. yanında da çocuklar için olan multivitamin şuruplarından yine yaklaşık aynı miktar.

ilk duyurunuzda komşunuzun sabah veterinere götüreceğini söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. keşke götürmüş olsalardı. bu kadar ağırlaştıktan sonra yazmanız biraz ben üzüldüm siz de üzülün gibi olmuş teşekkürler.
  • treize  (22.12.21 22:44:16) 
geldiğimden beri ilgileniyorum çok sukur şu an durumu fena degil. titremesi gecti. yemek yiyor su icebiliyor. daha rahat sekilde yatiyor. yumusak bi yatak da yaptim hep orada. yurumekte zorluk cekiyor halsiz hala ama olumcul durumu atlatti gibi.

iyice duzelene kadar disari birakmayacagiz.


@treize bu duyurumdan gercekten tek derdimin "tanimadigim baska insanlar da ölmek uzere olan kedimize uzulsun" anlamini cikardiysaniz ben de size tesekkur ederim.
  • pikap  (22.12.21 23:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.