[]

App versiyonunu yukseltmek is yogunlugu ne kadardir

Calistigim yerin bir appi var ios ve android marketlerde olmak uzere ve duzenli olarak sertifika degisimi isteyen bir yazilim bu sebeple de subat sonunda sertifika biteceginden dolayi guncellenmesi gerekiyor sertifikanin ancak bunu yaptigimiz takdirde su an bulundugu sdk versiyonu ile ios veya android yuklememize izin vermiyor. Bu tarz bir seyi yapmanin sureci nedir yalnizca oldugu gibi sdk versiyonunu yukselterek ve bu sertifikayi degistirerek markete geri yuklemek?
Yeni bir sey eklenmeyecek programa butun fonksiyonlar ayni kalacak. Bunu yapmanin en kolay yolu nedir? Disaridan bir app gelistiricisine verilecek bu bunu normalde yapan biri icin bunun ihtiyaci olan sure nedir?



 
Normalde uygulamada kullanılan sdk'ların veya kütüphanelerin güncellenip yeni bir app çıkarılması 1 saati almaz. Ancak;

Yükseltilen sürümler uyuşmazlıklara yol açabilir. Yazılım projelerinde bir şeyin sürümünü artırmak, diğer bileşenler ile uyumu etkileyebilir. Bazı şeyler çalışmaz hale gelebilir. O yüzden sorunsuz bir ürünün çıkması 1-2 günü alabilir. Proje çok büyükse daha uzun da sürebilir. 2 platform için de uğraşılacaksa yine üstüne bir iki gün eklenebilir. Fakat dediğim gibi bunlar küçük projelerde geçerli.

Marketlere atılması ve onaylanması 1 gün sürse, 2 günde halledilmesi lazım en iyi ihtimalle. Ama işte küçük bir projeyse. Projeyi bilmiyoruz, size 1 hafta veya 1 ay gibi bir süre de verilmiş olabilir. Daha uygulama içi testler falan yapılacak çünkü. Öyle tamam sürümleri güncelledik hadi markete basalım.. çok amatör olur.

Ben uzun zamandır native uygulama geliştirip markete atmıyorum, bir şeyler değiştiyse başka arkadaşlar aydınlatırlar.
  • ananiyimioguz  (22.12.21 16:40:58 ~ 17:02:12) 
Anladim oncelikle tesekkurler. Oyleyse 2-3 haftalik bir sure sunuldugi takdirde bunun yetismemesi icin hicbir sebep yok dediginize gore. Aniden olusan bir durumdan dolayi elimizden iki ay calindi bu sebeple de hizli cozum bulmam gerekiyor da bundan dolayi bu kutsal mekanda sorularimiza cevap ariyoruz :)


  • viyana kangurusu  (22.12.21 16:45:58) 
sorunuz bana geçen gün cafe Nero'dan aldığım emaili hatırlattı. uygulamayı güncelliyorlarmış ama yenisi şubat ayında çıkacakmış, eskisi çalışmayı 31 aralıkta sonlandıracakmış. aradaki 1 ay boyunca uygulama olmayacakmış filan.

neyse, sorularınız olursa özelden yazabilirsiniz.
  • kaptankedi  (22.12.21 16:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.