[]

Ekonomik ısınma yöntemi

Arkadaşlar selam.

15-20m2 bir odayı güzelce ısıtabilecek bir ısıtma yöntemi tavsiyesine ihtiyacım var. Bölgede doğalgaz yok. Eski tip bir elektrik sobası var ama aşırı elektrik yakıyor. Bundan daha mantıklı bir ısınma yöntemi var mı? Odun/Kömür sobası kurulabilecek bir alan da yok ne yazık ki. Konvektör Isıtıcı denen şeyler iş görüyor mu mesela? Ya da yağlı radyatörler? 2.5-3 binden başlıyor gerçi daha uygun bir çözüm olsa iyi olur.


 
hali alti isici diye bir sey kullandiigini söyluyor arkadasim. bi odada 2 tane onlari birbirine baglamis falan ama yani guzel bir sistem kurmus odayi falan isittigini söyluyor hic gormedim. kw olarak da dusukmus. bi arastirabilirsiniz isterseniz


  • c1b2k3  (22.12.21 16:41:59) 
nobo ısıtıcılar yağlı radyatör gibi ama daha verimli ve ekonomik diyorlar. o odaya uygun güçte modeli de nispeten uygundur tahmin ediyorum.


  • orient blue  (22.12.21 16:59:38) 
fanlı ısıtıcılar var. ben işyerinde odamda kullanıyorum. çok güzel ısıtıyor. fabrika olduğu için elektrik faturasına etkisi nedir bilmiyorum tabii ama çok güzel ısıtıyor. ayrıca dik durmadığında da otomatik kapanıyor. emniyetli yani. tavsiye olunur.


  • naksidil  (22.12.21 17:03:11) 
Yağlı radyatör olabilir. Dilim sayısı fazla olsun ama


  • komando kani var bende  (22.12.21 17:15:18) 
en iyi ısınma yöntemi yalıtımdır. :D

en verimliden/ucuzdan, en verimsize/pahalıya: doğalgaz, odun/kömür, elektrik
elektrikle ısınmak maliyet ve verim olarak en kötü fikir.
yağlısı, konvektörlüsü falan hep elektrik çevrimi. hiç bulaşma mümkünse diyeceğim ama ne doğalgaz varmış ne de soba kurabilirsin.

o halde ilk cümleye dönüyoruz.
-odayı strafor/xps/eps ile içeriden ya da dışarıdan kaplayabilir/kaplatabilirsin(yaptırması pahalı, işçilik çok)
-cam yünüyle/taş yünüyle içeriden kaplayabilirsin.
-bu sonuncusu pek denenmiş değil. (üstteki 2 yöntem de yapılıyor)
bir yüzü esnek plastik türevi, diğer yüzü aluminyum kaplama rulolar var. polipropilen/kauçuk oluyorlar heralde. bi şeyler sarıp yalıtmak için 5mmden 30mmye kadar kalınlıkta. aFlex bFlex diye markalar satıyor. şimdi baktım 6mm kalınlıkta 30 metrekare topu 1200 liraymış.
www.izocam.com.tr

onları güzel bir silikonla duvara yapıştırabilirsin. birkaç yerinden vida atarsın. üstüne de duvar kağıdı çekersin.

senin 20m2 odanın yan duvarlarının alanı, pencere ve kapıyı ihmal edip, tavan yüksekliğine 2,75m dersek: 50m2.

biraz daha kalınını 1500tlye alsan, 1,5 top gitse, silikonu malzemesi derken 3000e yaparsın hepsini. üstüne de duvar kağıdını ekle. hatta belki bir yüzü kendinden duvar kağıtlı flex bile bulabilirsin.

şimdi bu odada kibrit yaksan bu oda cayır cayır ısınır.
  • comp  (22.12.21 17:41:19 ~ 20:47:31) 
Ben 2500 lük konvektörle 30m2- 2.2 metre yukseklikği olan salonu ısıtıyorum 27,28 derece görüyor


  • apocalipy  (22.12.21 18:57:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.