[]

Bu keşmekeşten nasıl çıkılır?

siyaset, iletişim, ima dili bilmeyen saf bir insansınız.
Bir yandan aşırı kaygılı, hayır diyemeyen absürt bir yapınız var.

Hayat malum. Sosyal iletişim. Genelde ‘bunu yapmadık acaba ayıp oldu’ mular üzerine dayalı. Sizse sürekli belki küçük ve anlık ‘yapılması gereken’leri kaçırıyorsunuz. İnsanlar da bu farklılığınızı farkediyor. Size tavır alıyor, kızıyor, sinir oluyor.

Belli dozda geliştiriyorsunuz bu yönü. Fakat evet dediğiniz şeylerin de başınıza iş açtığını görüyorsunuz. Ben neden hayır dediğimde hep suçlu hissediyorum. İçimde bir olmamışlık oluyor diyorsunuz. Bu kaygı, özgüvensizlik halini bir ölçüde aştınız.

Fakat narsist, manipülatif, kibirli tipler karşısında bu yarım özgüven de yok oluyor. Çözüm nedir?
Mıknatıs gibi çekiliyorsunuz bu tipte arkadaşlara. Bir yandan yakın akrabanızsa bu kişiler hayır diyememenin öfkesini kendinize duyuyorsunuz. Kullanılmanın, istismar edilmenin kendinize öfkesi.

Neden benim sınırlarım yok. Bu sınırları artık oluşturmak istiyorum.
Ne yapmalı? Spor bu konuda çok işe yaradı. Ama kişiliğin değişmesi, ailede alamadığım şu özgüven zımbırtısını 30a merdiven dayarken almak için başka ne yapmalı?

 
Boyle genel bir sekilde yazacagınıza spesifik ornekler verseydiniz daha net olurdu sanki. Mesela, 'bunu yapmadık ayıp oldu' dediginiz sey duruma gore ayıp olmus da olabilir, kuruntu da olabilir.
Yani herkes gibi ben de terapi diyecegim tabii ki.
Sarah Knight'ın 'Hayır De Gitsin' kitabında da faydali tavsiyeler bulabilirsiniz.
  • sopiro  (22.12.21 15:40:30) 
zararlı olmayan her ortama girip psikilojini davranış bilgini zorlayacaksın
her ortama gircem diye esas yapman gerekenleri ihmal etmeden

  • bir soru sorcam  (22.12.21 16:05:25) 
Sosyal zeka geliştirmeye yönelik şeyler yapmanızı öneririm. İnternette bolca var.


  • uvbray  (22.12.21 16:26:23) 
öncelikle kimin ne düşündüğünü takmayın. hayatı başkalarının ne düşündüğünü düşünerek yaşamak çok saçma. kaygıdan kendinizi geliştirerek değil başkalarının ne düşündüğünü takmayarak kurtulursunuz.

ikinci olarak "zararlı olmayan her ortama girip psikilojini davranış bilgini zorlayacaksın"+1

etrafınızda çok fazla manipülatif narsist tip varsa da bunlar hakkında biraz okuma yapmak ve savunma yöntemleri geliştirmek işinize yarayabilir.

son olarak dik durun. duruş özgüveni çok etkiliyor.

ufak ufak başlayın, işinize yarayan yöntemleri not alın ve uygulamaya devam edin.
  • ganbatte  (22.12.21 17:10:16) 
Bir savunma sporuna başlayabilirsin. İstanbul'da ve evin yakınsa Ercan Şarbat'ı öneririm.
Hem kendini savunmayı öğrenirsin hem özgüvenli olursun hemde yeni insanlarla tanışır pişersin.

  • komando kani var bende  (22.12.21 17:13:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.