[]

çok düşük çıkan d vitamini

d vitaminim 7,5 çıktı çok düşük. doktor hap verdi d-colefor haftada 1 gün 12 saatte 2 tane şeklinde. tahlil sonuçlarımı işyeri hekimine gösterdiğimde sen bu hapı her gün 1 tane iç ancak toparlarsın değerlerin çok düşük diyor. napayım bilemedim. fazla gelmesin?




 
Haftada 2 gün bundan, diğer günler 15 damla ocean d3k2 alıyorum, anca 70leri buluyor. 3 ay falan sürer yükselmesi.


  • spankenstein  (22.12.21 16:37:28) 
iş yeri hekiminiz doğru söylüyor, onu dinleyin. D vitamininiz bu kadar eksikken, ve mevsim dolayısıyla vücudumuz D vitamini sentezleyemezken doz aşımı olması pek mümkün değil.

doktorumun mevcut D vitamini seviyesini koruyabilmek için önerdiği doz şöyle: her 10 kilo için, 1000UI

yani sadece mevcutu korumak için 70 kilo birisi, 7000 UI almalı. muhtemelen size verilen d-colefor tabletleri 20bin UI. her gün bir tane alsanız ancak yükselir.

emilimini kolaylaştırmak için yağlı bir gıda tüketirken almanız iyi olabilir. zeytinyağı, tereyağı olur. mesela tereyağına yumurta kırdığınız kahvaltının yanında olabilir.

d vitamini almadan 1 saat önce, ve aldıktan sonra çay/kahve tüketmezseniz daha çok faydasını görürsünüz.

bir de madem danışabileceğiniz bir iş yeri hekiminiz var; magnezyum almak da iyi gelecektir. bunu da bir sorun isterseniz.

geçmiş olsun.
  • kaptankedi  (22.12.21 17:00:31) 
is yer hekimi +1
benim de genelde dusuktur. kisin 15 yazin 5-10 damla olacak sekilde her gun ocean d3k2 aliyorum doktor tavsiyesi ile. anca normal seviyede tutabiliyorum bu sekilde. gerci 1 yildir olcturemedim ama neyse konu o degil:)

  • 65 derece  (22.12.21 17:49:35) 
parmaklarımdaki yaralar için gittiğimde cilt doktoru ölçüm bile yapmadan aynen o dediğiniz hapı haftada 2 gün şeklinde verdi. yani d vitamini düşüklüğünden de olabilir, d vitaminini koruyalım diye tedbir amaçlı. o derece bir düşüklüğe haftada 1 içmek pek bir fayda sağlamaz gibime geliyor.

@kaptankedi: evet her tablet 20.000IU
  • kibritsuyu  (22.12.21 19:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.