[]

Glukozumu nasıl düşüreceğim

Glukoz ve hba1c değerlerim şöyle;

glukoz 312 iken hba1c 13,05
102 iken 7,9
135 iken 6

diyabetliyim. glukozumu nasıl düşürebilirim mesela. 2 tane hap kullanıyorum. ayaklarımda nöropatik üşüme oluyor. şimdi ben baktığımda glukoz ile hba1c arasında uyumsuzluk görüyorum. doktor normal vücudundaki şekeri atıyorsun diyor ama ben hızlandırmak için ne yapabilirim.

 
hba1c anlik bir deger degildir, hizli degismez, son bir kac ayki glukoz durumunun ozetidir gibi dusunebilirsin. o yuzden anlik sekerim x iken hba1c y karsilastirmasinin pek bir anlami yok. bence doktorunla konusmalisin kullandigin haplar yeterli olmuyorsa belki insulin kullanman gerekiyordur? cok sakaya gelecek bir sey degil, gecmis olsun.

6'dan ne kadar fazlaysa son bir kac aydir diyabetini o kadar kotu kontrol ediyorsundur diyebiliriz.
  • robokot  (22.12.21 15:01:41 ~ 15:14:40) 
diyet diyet diyet


  • spankenstein  (22.12.21 16:38:57) 
Instagram'da Rengin Börekçi bu konular hakkında çok detaylı olarak bir şeyler yazıyor, onu takip edebilirsiniz.

Özeti: Aralıklı oruç. 8 saat yiyip, 16 saat aç kalacaksınız. Su/çay/kahve tüketebilirsiniz ama 1 kalori de olsa gıda almayacaksınız.

Başka rahatsızlığınız yoksa, iki haftada bir 24 saat aç kalmayı deneyebilirsiniz.

Bu arada hba1c'nin 6 seviyesine gelmesi çok güzel haber, sizi güzel günler bekliyor. moralinizi bozmayın.
  • kaptankedi  (22.12.21 16:52:03) 
hocam diyabeti olan birisi öyle aralıklı oruç, 24 saat aç kalma falan kafasına göre yapamaz, yapmasın lütfen, kafadan önermeyin. komaya girersiniz allah korusun. yapacaksanız endokrin doktoruna sorup öyle yapın.


  • kibritsuyu  (22.12.21 19:51:49) 
dr.rengin börekçi +1


  • anthemis nobilis  (23.12.21 00:39:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.