[]

kova gibi şeylerin temizliği

mesela bir leğende bulaşık yıkadık. veya kovada bezlerle temizlik yaptık veya vileda. sonrasında bunun temizliğini nasıl yapıyorsunuz.

önceköpük varsa köpüğün gitmesi için durulamak gerekiyor bayağı.

suyu doldur boşaltla temiz hale geliyor ama hijyenik hale geliyor mu sizce? mesela çamurlu bir yeri temizlediysek veya yağlı bir bulaşık yıkanmışsa leğende

 
viledanın bezini çamaşır makinesinde 90 derecede antibakteriyel sıvı deterjan ve çamaşır suyu eşliğinde yıkıyorum, kovasını da önce duruluyorum sonra boş kovaya çamaşır suyu döküp üstüne tazyikli su döküyorum. önce su sonra çamaşır suyu dökersen aynı etki olmuyor. 5-10 dk bekletmek yeterli. tertemiz.


  • gabe h coud  (22.12.21 09:50:07) 
çamaşır suyu/veya deterjan kullanarak (bulaşık yıkadıysam çamaşır suyuna gerek yok ama ben leğende bulaşık yıkamıyorum gerçi), süngerle iyice yıkamak gerekiyor.
özellikle yağlıysa köpüğün gitmesi için durulamak veya sadece suyla bekletmek yetmez.

o süngeri de sonra ya atarım ya da ayrı bir yerde muhafaza edip, yine aynı tür işler için birkaç kere daha kullandıktan sonra atarım.
yaptığım işin pislik durumuna göre değişir.
  • blatta hiberna  (22.12.21 10:20:47 ~ 10:21:18) 
Yuzde 1 camasir suyu katilmis su koronayi bile olduruyor.

Bakanligin kendi rehberinde yaziyor.
  • divit  (22.12.21 11:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.