[]

TV Önerisi ve Dikkat Edilecekler

Televizyon almayı düşünüyorum ancak neye dikkat etmem konusunda bir bilgi sahibi değilim. Mesela önceliğim büyük ekran mı olsun yoksa donanım mı? LG, Samsung gibi markalar mı olsun yoksa axen, awox, onvo da iş görür fiyat farkına değmez mi? Ekran boyutunu mü önceleyeyim yoksa markayı mı özellikle bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Beni bi aydınlatırsanız çok müteşekkir olurum. Fiyat aralığım da 5-6k.

edit: bu arada büyük ekranı mibox ya da xbox alarak takviye edeceğim.

 
bence smart yazılımı önemli. bende 2015 tizen var takılıyor. ben samsungu öneriyorum.


  • mikahakkinen  (22.12.21 09:06:43) 
çok bilinmedik markalara kaymadan ekran büyüklüğünü önceleyin bence.
ekran büyüklüğünün yanında mat yada parlak ekran olayı önemli ışık alan bir salonda parlak olan ekran çok kötü oluyor, birde ips ve va olayı var
benim 8 senelik ips philips renk kalitesi 2 senelik vestel va nın kat kat üstünde.

smart yazılımı en iyisini bile alsanız iki üç sene içinde eski kalacak onu mibox ile çözersiniz.
  • Sir Anthony Hopkins  (22.12.21 10:29:35) 
bilindik markalar ile bilinmedik markalar arasındaki fark , senin cinnet geçirmen ile geçirmemen arasındaki fark kadar oluyor.

bir tanıdığım yıllardır arçelik + apple tv kullanıyor. "tamam işte netflix + youtube var, allah bereket versin" diyordu. 1-2 hafta önce samsung aldırdım. "smart tv ne kadar güzel bir şeymiş" diyor şimdi.
  • co2s2  (22.12.21 10:42:17) 
smart mmart bakmadan alin. zira 10k ustu saglam bir tv almadiysaniz icindeki yazilimlar menuler falan kagni gibi oluyor. tv ile birlikte chromecast yada mi box falan alin.


  • buenosdias  (22.12.21 11:31:36) 
Samsung tv lerde 4k destekli steam link imkanı oluyor. Benim tercihimi etkileyen bir faktördü. Fazla pahalı olmayan bir samsung aldım. Yazılım ara sıra ağırlaşıyor ama fiyat-performans olarak çok memnunum.


  • chavezding  (22.12.21 12:25:12) 
100hz paneli olmayan tvlerin hemen hepsi aynı performansı verecek. Tabii iyi markalarla kötü markalar olarak iki grup düşünün, iki gruptaki tvler de genel olarak vasat olacak, iyi markalar bir nebze daha iyi olacak. 100hz paneli olan bir tv’nin en kötüsü bile bu iki gruptakilerden iyi olacak.

Özet; bütçe varsa 100hz panelli bir tv + Apple TV ya da düzgün bir android box (nvidia shield gibi). Bütçe kısıtlıysa iyi markaların 50hz olan ve bütçenize uygun herhangi bir modeli ve yine android box (Xiaomi gibi).
  • orient blue  (22.12.21 12:48:33) 
bu gönderiyi sonradan görüp merak edenler için;

tercihimi vestel 50u9600'den yana kullandım. görüntüsü ve tarayıcısı gayet iyi çalışıyor. reklam dolu sitelerin playerlarında dahi sorun yaşamadım henüz. tek eksi yanı android olmaması ve her uygulamayı yükleyememek olabilir ancak onu da bilerek tercih ettim çünkü android olduğunda maliyetlere yazılım lisansı eklendiği için donanımdan kısılıyor. aynı serinin android ve android olmayanının görüntüsüne baktığımda net gözlemlenebilir bir fark olduğunu söyleyebilirim. mibox'la belki zaman içinde telafi edilebilir. bir de iptv uygulaması tüm içeriği göstermiyor nedense. henüz onu çözemedim ancak çözümü olup olmadığından da emin değilim.
  • vaveylababa  (03.03.22 16:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.