[]

Başlangıç seviyesi elektro gitar set önerisi

Herkese merhabalar. Tamamı ile vakit geçirme ve hobi amaçlı, işten geldikten sonra evde öğrenebileceğim bir elektro gitar seti arıyorum.

Daha önceden böyle kullanmış olanlar varsa önerilerinize açığım.


 
dolar sebebiyle sıfır ve ikinci el fiyatları çok yüksek şuan.

sıfır almak çok lüks bi hale geldi.

bütçe çok önemli.

elektro gitar'a bildiğin gibi processor, analog pedal veya amfi lazım.

processör alıp hem efekt sorununu çözüp hem de kulaklıkla çalabilirsin

dijital bi amfi alıp hem efekt sorununu kısmen çözüp hem de evde çalabilirsin

üçüncü alternatif normal bir amfi alıp analog pedal ile setup kurmak, analog pedal alırsan, aralara kablo ve beslemek için çokl u adaptör alman lazım.

4. seçenek ise çok eski olmayan bir bilgisayara asio 2.0 lı ses kartı alıp efekt olayını bilgisayardan çözüp kulaklıkla falan takılmak. bilgisayar mac olursa en ucuz usb ses kartı da iş çözer(mac de usb varsa tabi)

bütçeden sonra önemli olan şey de ne tarz müzik yapmak istediğin, metalciyim diyorsan ona uygun bi gitar bakılır, yok ben pop rock punk yapacam dersen fender kasa değişik manyetik kombinasyonları olan gitar bakılır.

güzel gitarlar arasında dikkatimi çeken, squier vibe serisi, shecter diamond serisi ve sire yeni elektro çıkarmış bayağı güzel ama bu pahalıdır.

bunun dışında en çok raslayacağın markalar, sx, ibanez, epiphone, yamaha ve cort olacak

dediğim gibi bütçe ve amaç önemli, çok ucuz kötü gitarlar var ama oynamak içinse bunlar da olabilir, yok ben öğrenicem çalışıcam kötü olmasın bi kere alayım çok uzun yıllar götürsün diyorsan squier vibe serisi benim favorim şu ara.

elektro gitar setleri hem kötü hem de pahalı oluyor.

ikinci el uygun fiyatlı çok amfi var açıkçası 10 watt 20 watt joyo vb.
  • killerbee  (22.12.21 03:21:58 ~ 03:29:23) 
urun.n11.com

şu paraya shecter diamond ikinci, el alabiliyorum.

veya squier vibe alabilirim denk getirip.

üstüne amfi ve bi sürü tekli pedal alırım.
  • killerbee  (22.12.21 03:30:59) 
Yamaha pacifica, orjinal gitarım Fender tele bazen şu 250 Euro'luk gitar bana daha iyi ton veriyor gibi geliyor


  • wiekannich  (22.12.21 11:45:36) 
killerbee'nin 4.seçeneğini tercih et derim. Yeni başlayan biri amfi-efekt işlerini bilgisayardan çözse hem daha ucuza gelir hem daha çok şey elde eder. Fakat gecikme yaratmayacak düzgünce işlemcili bir bilgisayar ve usb audio interface lazım.

Alternatif olarak ipad veya macbook varsa onlara bağlayabilirsin. Baya garageband kurulu bir ipad işini görebilir aslında. (iRig diye aparatlar vardı gitarı bağlayabilmen için)

gitar için de önce şunların farkını iyi anla(örnekleri dinle), sonra tarzına göre tercihini yap:
single coil
humbucker
  • nhk ni youkosu  (22.12.21 12:04:21 ~ 12:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.