[]

Motora cam suyu koymak

Babam arabaya cam suyu koyayım derken ben görüp durdurana kadar motora cam suyu koymuş, yarım çay bardağı kadar. Bunun bir etkisi olur mu?

Cam suyu antifrizliydi, %20 kadar.

Yağ konan yere su koymuş.

 
Motora mı? Neresine tam olarak?


  • himmet dayi  (21.12.21 17:21:03) 
Yağ konan yere, mesajda da ekledim.


  • inheritance  (21.12.21 17:21:44) 
yağ konulan yere koyduysa sıkıntı büyük olur.antifriz sistemi bozar.
soğutma kısmına koyduysa bişi olmaz.
çalıştırmayın ve alt tıpayı açıp yağla birlikte dökün-yeni yağ ekleyin.
  • jamswety  (21.12.21 17:22:33 ~ 17:23:10) 
Komple yağ değişimi gerekiyor. Üstelik aracın kesinlikle çalıştırılmaması ve servise çekici ile gitmesi gerekiyor.


  • himmet dayi  (21.12.21 17:45:35) 
Gecmis olsun komple bakima girecek hic kontak acmadan +1


  • divit  (21.12.21 17:50:36) 
Yağ konan yere su koyduğundan eminseniz, herkesin özellikle belirttiği gibi aracı çalıştırmaya çalışmayın ve yağ değişimi için uygun bir yere çekici ile götürün.

Motor soğutma suyu bölümüne koyduysa sıkıntı yok.
  • kaptankedi  (21.12.21 17:56:41) 
yağ konan yere değildir, olmamalı yani. o kadar karıştırmış olamaz. motor soğutma suyuna koymuştur.


  • adivar  (21.12.21 18:03:04) 
Oluyor maalesef böyle olaylar, ağzına kadar su dolduran duymuştum radyatör kapağı sanıp.

İnşallah çalıştırmamışsınızdır, motor çalışmadıysa tıpadan akıtılan yağ ile boşalır. Ama kısa süre bi döndüyse su yağın her yerine bulaşır.

Tıpadan ve yağ filtresinden alınan eski yağ motordaki yağın tamamını boşaltmaz, mutlaka içeride. Motor boyutuna göre yarım litre - bir litre gibi eski yağ kalıyor içeride.

Bu durumda su yağın içine tam karışırsa o yağın motor kapağı açılarak tamamen boşaltılması gerekli.
  • John Bloor  (22.12.21 10:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.