[]

kedileri evde yalniz birakma

selamlar, iki kedimiz var, ve beklenmedik bir seyahat plani cikti. kediler bir yasinda daha önce yalniz kaldirlar birkac gün.
fakat bu sefer carsamba yola cikip pazar dönmeli bir plan. iki büyük kum kabi, bol mama ve su biraktigimiz takdirde sizce bu kadar kalabilirler mi?
3 tam gün + yola cikip dönecegimiz iki yarim gün yalniz kalmis olacaklar.
daha önce 3-4 gün civari kaldilar aslinda, ama bu 5 gibi oluyor. bir türlü emin olamadik ve ne yazik ki bakacak kimsemiz yok.
sizin benzer uzunlukta biraktiginiz oldu mu, ne yapalim?

 
Benim maksimum 3 gün oldu. Benzer bir planım yılbaşında var. Eğer arkadaşım da tatil için şehir dışı planlarsa mecburen 3,5 gün de ben yalnız bırakacağım.

Alternatif birkaç yere mama ve su bırakın. Kapıların kapanmayacağından emin olun ya da tüm kapıları kapatıp mama ve kum kaplarının içerde kalmayacağı bir düzen oluşturun. Kediler biraz sıkılabilir tabii ama mecbursanız yapacak pek bir şey kalmıyor.
  • himmet dayi  (21.12.21 15:01:47) 
yarım günleri saymayın. 3 gün yalnız kalabilir mi diye soruyorsunuz. kalırlar evet. hele iki kedi çok daha rahat kalır. gerekli önlemleri alın.


  • elorelia  (21.12.21 15:12:18) 
Ben bırakırdım. Yani mama bitmeyecekse, en fazla halıya bombalarlar.


  • baal  (21.12.21 17:19:12) 
Muhtemelen sıkıntı olmaz ama sularını devirme, mamalarını bitirme (iştahlılarsa bazen şuursuzca yiyebiliyorlar) ihtimallerine karşı komşuya ya da yakınlarda oturan tanıdığa anahtar bıraksanız mesela cuma günü bi gelip kontrol etse mama su var mı diye. Tuvalet her türlü idare eder ben tatile gittiğimde 10 günlüğüne evdekilere güvenmiştim tuvalete ellememişler sadece kum eklemişler gene de oraya buraya yapmamış tuvaleeti ağzına kadar doldurmuştu.


  • eatpraylaw  (21.12.21 17:46:25) 
Öncelikli olarak mama su olayını fazla koyun. Devirme ve buharlaşma ihtimaline karşı.
Kum olayını çözmüşsünüz.
Kapıların kapanma ihtimalini ortadan kaldırın.
Girebilecekleri dolap filan varsa ve sonradan sizin yardımınız olmadan çıkamayacakları yerlerse önlem alın.
Biz bu şekilde yapıyoruz sizde 2 kedi olduğu için sıkılma filan olmaz zaten. Bu önlemler yeterli olacaktır.
Bir de girmesini istemediğiniz oda vs varsa kapısını kilitleyin olur da atlar zıplar açar diye.
Bitki varsa zararlı yiyebilir.
Poşet vs. Bırakmamaya özen gösterin.
Biz günlük Malt veriyoruz eğer sizde öyleyseniz en kötü ihtimal kedi otu ile 3 gün idare edebilirler.
  • Weeze3r  (21.12.21 22:34:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.