[]

araba fiyatları düşer mi?

dolar epey düştü. araba fiyatları düşer mi?

dün akşam saatlerinde volkswagen web sitesinde fiyatlar güncelleniyor yazıyordu, bugün baktım aynı kalmış.

toyota haftasonu fiyatları yükseltmişti, baktım yine aynı.

diğerlerini incelemedim.

dolar yükselirken her hafta fiyatlar yukarı yönlü güncelleniyordu. şimdi ne olur fikri olan var mı?

not: doların 18 lira üzerini en azından bir kaç ay boyunca daha göreceğini sanmıyorum. 12-15 lira arasında gezinir diye düşünüyorum. ama asıl soru bu değil tabi.

 
türkiyede fiyatlar yukarı yapışkandır genelde. zam hızlı olur indirim yavaş olur. ilaveten şuan ekonomik olarak döviz düştü denemez henüz. ya da düştüyse de kaça düştüğü belli değil


  • NightBringer  (21.12.21 13:44:22) 
Düşer. Benim aracın ikinci el değerinde 24 bin liralık bir düşüş olmuş bugün. Araç fiyatları da dövizin bu düşüşüne bağlı olarak bir miktar azalır. Ancak dövizin buralarda biraz takılması lazım. Yine 2 gün sonra 18 olur ise zaten düşmeye fırsat bile bulamaz araç fiyatları.


  • himmet dayi  (21.12.21 13:44:23) 
Kimse mevduatını 6 ay 1 sene TL'ye bağlamayacağı için dolar çok kısa sürede yükselişe geçer yine buralarda kalmaz, o nedenle fiyatlara çok yansıma olmaz.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (21.12.21 13:46:02) 
düşse ne olacak, yılbaşından sonra yine zam gelecek.

ayrıca araç sıkıntısı varmış, parayı verip alacak çok insan varmış ama araç yokmuş.

ben bu şartlarda düşmez diyorum.

ytd.

düşmeyeceği yedek parça sıkıntısından belli, kimse yedek parça satmıyor, satan da 3 katı fiyatını istiyor, belki 20 defa taksiye bindim ve tüm şöförlerden aynı muhabbeti duydum.

şunu unuttum, yılbaşından sonra bütün vergilere, harçlara, trafik cezalarına yüzde 36 zam gelecekmiş ayrıca.

hadi düştü diyelim, vergiden girecek bu sefer.
  • killerbee  (21.12.21 13:46:47 ~ 13:50:41) 
vw zaten dolar 13 kuru civarlarına göre liste güncellemişti. dün gece 18 civarına göre ayarlayacaktı iptal ettiler. 1 haftadan fazla dolar 12,5 civarının altında takılsın anca o zaman düşüşler olur.

yükselişlerde de en az 3-5 günde bir yapılıyordu. şimdi 3 saattir açılan piyasalar düştü diye düşürmezler.
  • avatar is back  (21.12.21 13:50:19) 
1-2 hafta grafikler yatay seyrederse öncelikle yerli üreticiler düşürür biraz. Özellikle üst vergi dilime geçen alt segment.

Bir de matrah değişikliği gelebilir.
  • kaptankedi  (21.12.21 14:00:53) 
Benim favorilediğim birkaç kişi düşürmüş ama dur bakalım düşüş gerçekten düşüş mü piyasalar bir inansın düştüğüne o zaman görürüz fiyatlara yansımasını.

Edit: PSA grubu markaları %10 civarı bir indirim yapmış.
twitter.com
  • chicha_v2  (21.12.21 14:30:37 ~ 14:44:56) 
bence sadece araçlarda değil genel olarak ürünlerde adam akıllı indirimler görmemiz için kurun bu düzeylerde kalacağına piyasanın ikna olması gerekiyor. bu kurlardan ürün alan satıcıların o ürünlerini satması gerekiyor. ardından kurun istikrarlı bir duruşu olursa indirimler olur.

marka ismi vermeden şöyle söyleyeyim ama; dün gece erdoğan açıklama yaptığı sıralarda bir marka için yeni fiyatlar belirleniyordu(ne kadar artış yapılacağı daha doğrusu) tam toplantı sırasında erdoğan açıklama yaptı, dövizin düşüşünü görünce piyasayı görelim belki de artış yapmamıza gerek kalmaz diye toplantıyı bitirip ertelediler. en azından zamları erteledi yani ilk etapta.

arkadaşların yazdığı gibi çeşitli insanlar parasını hızlı tlye çevirmek isteyebilir, bu da fiyatların aşağı çekilmesine neden olabilir. genel olarak piyasada bir indirim için ise 1-2 ay beklememiz gerekiyor bence.
  • syozkn  (21.12.21 15:01:52) 
fiyat listelerinde güncelleme var çünkü araba yok. kimse gidip o fiyatlardan araba alamayacak. %10 fiyat indirimi yapıp arabasını bugün satan adam ancak borcu harcı olan aciliyeti olan insanlar olur diye düşünüyorum.

ithal ürünlerde insnların kaçırdığı nokta şu: bedelini gümrükten çektiğin günkü kurdan ödüyorsun. gümrükten çekilen her şeyin parası 18'den ödendi. dolar 5 lira olsa bile onun fiyatlara yansıması zaman alacak.
  • roket adam  (21.12.21 15:02:36 ~ 15:03:30) 
Piyasada ocak şubat için ötv indirimi beklentisi var, düşerse anca öyle. Yoksa bir şey bekleme.


  • neymis  (21.12.21 20:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.