[]

bursayı bilenler bakabilir misiniz? (anksiyete krizi içerir)

Selam sevgili duyurucular. eşimin işi dolayısıyla 2 3 aya bursaya taşınma durumumuz var. uzun zamandır bunu konuşuyorduk, bir anda netleşmeye başladı işler ancak biz pek araştırma yapmamıştık. önümüzdeki süreci iyi değerlendirmemiz lazım.

şöyle bir üstünkörü yaptığımız araştırmayla oturmak için en iyi yerlerin nilüfer ve mudanya olduğunu söylediler. 4 yaşında bir kızımız var iyi anaokulu, ilkokul vs imkanları bulunan, çok kalabalık ve gürültülü olmayan (istanbuldan biraz da o yüzden kaçıyoruz çünkü) bir yer bulmak istiyoruz.

lakin bir yandan da inanılmaz bir deprem korkum var benim. biz bursaya gidiyoruz heyoo diye müjdeyi verdiğim herkes naptın sen bütün şehrin altından fay hattı geçiyor güle oynaya ölüme gidiyorsun vs diyerek anksiyete krizlerimi azdırdı resmen! haritalar falan attılar nilüferin altı komple fay hatta bursa tamamen deprem bölgesiymiş. google'a yazdığımda da zeminin tamamen alüvyal toprak olduğu, binaların %65i civarının depreme dayanıksız olduğu falan yazıyor.

durum böyle olunca önceliğimiz sağlam zemin ve sağlam ev oldu haliyle. hem sağlam hem de iyi okullara yakın nereleri önerirsiniz? bir de tutacağımız evin sağlam olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? mesela maks 5 yıllık bina olursa kafamız rahat olur mu?

maks 3000-3500 kirayla en fazla 3 katlı hatta mümkünse 1-2 katlı ve bahçeli ev bulabilir miyiz? müstakil olarak değil de az katlı apartman dairesi. lüks vs değil de güvenlik peşindeyiz daha çok. ikinci olarak da iyi okullara yakınlık.

bir de önerebileceğiniz kreş ve anaokulu varsa süper olur, muhiti belirledikten sonra okul araştırmasına da gireceğiz çünkü.

bilgi verenlere şimdiden teşekkürler

 
Ailem bursada oturuyor (bursalı değiliz) o yüzden yanlarına giderken mudanyadan çok geçtim özellikle sahile yakın bir çok yeni bina var. 2019 sonrası (yapı denetim sistemi katılaştı, beton numunelere aselsan üretimi takip çipleri koyma zorunluluğu, yapı denetim-müteahhit müşteri ilişkisi kaldırıldı) yapılan binalar daha bir projeye uygun yapılsa da 5 senelik binalarda da problem çıkacağını sanmıyorum. Yönetmelikte güvenlik katsayısı gayet yüksek şekilde üretime izin veriliyor. Ama burası türkiye, canın garantisi yok diyelim. Bir de izmirdeki deprem gibi kötü duvar ve sıva işçilikleri nedeniyle depremde üzerinize sıva düşmeyeceğini bilemeyiz tabii ki

Fay hattına yakındır evet fakat bu deprem merkez üssünün nerede olduğuna göre değişir.

Nilüferi görmüşlüğüm var fakat pek gezme imkanım olmadı. Dediğim gibi mudanya sahil gayet lüks konutların yapıldığı yerler. Emek metroya doğru bu yapılar devam ediyor.
  • Unde bach canim  (21.12.21 12:07:38) 
hocam öncelikle bu iş şans işi.
,
yani tabi bina yeni olsun, deprem gözetilerek yapılsın ama 12 binalık sitede, 4 tanesi un gibi olurken, 4 tanesi 90 derece öne yatmış, 4 tanesinde hiç zarar yok camları bile kırılmamış. yani tamamen o binanın oturduğu zeminin yapısından dolayı. bu dediğim olayı gölcük depremi helikopter görüntüleri diye yazarsanız bulabilirsiniz.

google haritalardan bi bakın, setbaşı denilen bi semt var, se başı'nın sonunda yukarıda dümdüz bir cadde var ve bu cadde böyle polis okuluna kadar dediğiniz gibi müstakil evlerle dolu. lokasyon uyar mı uymaz mı hiç fikrim yok.

ama tabi öyle villa tipi bursa içinde haliyle çok zordur bütçeye göre.
  • killerbee  (21.12.21 12:47:09 ~ 12:49:47) 
eğer evden çalışacaksanız mudanya bir ihtimal olabilir derim. aksi halde düşünmeyin bile. çünkü trafiği berbattır. bütün şehir bir gidiş bir geliş 2 yolda günü geçiriyor. sokaklar dar, park imkanı azdır. ve hafta sonu tüm bursa mudanya'ya akar. çıldırırsınız. gerçek manada çıldırırsınız.

ayrıca gemlik üzerinden geçen fay hatta körfezden mudanya'nın çok yakınından geçiyor. verdiğiniz fiyat aralığında en iyi ve en yeni evleri Özlüce bölgesinde bulabilirsiniz. Burası Bursa'nın Ataşehiri denilebilir. Gerçi burasının zemini büyük oranda bataklık ama uzmanların da dediği gibi deprem değil konut öldürür, jetgroud kazıkla yapılan temele sahip bir binada endişeniz minimum seviyeye düşebilir. Ayrıca bölgede çocuğunuz için çok iyi kreşler ve okullar da mevcut. Metroya yakın bir ev tutarsanız arabanıza gerek bile kalmaz. Ha eğer deprem korkunuz çok ağır basarsa Bursa'da en iyi zemin Çekirge semtinde olduğu söylenir. Burası 70 ve 80'li yılların en lüks semtiydi Bursa'nın. Hala oturan kalitesi diğer yerlere göre bir nebze de daha iyidir. Oraya bakabilirsiniz.
  • duster  (21.12.21 13:10:39 ~ 16:37:37) 
Daha önce benzer durumda bir süre Bursa'da yaşamış biri olarak Özlüce ve Balat bölgesine bakmanızı öneririm, evlerin çoğunluğu yeni ve merkezi güzel yerler.


  • mysql34  (21.12.21 13:54:59) 
Deprem konusu o kadar tesadüf ki... Haklısınız korkmakta ama bence bunun için bir destek alın derim yoksa yaşanmaz öyle.

İki örnek vereyim, 17 ağustos marmara depreminde eskişehir'de bir bina yıkılmış. Ne alaka değil mi? ama olmuş.

Bir diğer arkadaşımsa en çok etkilenen bölgelerden birinde sağlam bir evde kurtardı kendini.

Sanıyorum şehrin bir tarafının zemini daha iyi. o fiyatlara belki mudanya dolaylarında ev bulursunuz.
  • anten  (21.12.21 14:11:21) 
Üçevler veya çamlica bolgelerine bakin. Hem sakin hem de az katli binalar, villa tipi konutlar vardir. Ozluce yeni yerlesim elbet binalar saglamdir ama ova ve zemin bataklik. Dedigim bolgeler ise yuksek bolgeler. Ozel okul bakimindan oldukca zengin bir ildir bursa.


  • rockinside  (21.12.21 16:18:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.