[]

Enpara swift ücreti

Yurt dışından 400 euro ödeme almıştım ama hesaba 375 geçmiş, 2-3 euro enparanın vergisi kesilmiş o görünüyor ama karşıdan 400 çıktığı halde 25 eksik. Biraz araştırdım, enpara aracı bankalar kesiyor filan diyormuş, bunu engellemenin bir yolu var mı yoksa devam mı böyle? transferwise vs. kullanmaz karşı taraf onlar dümdüz göndermeye devam eder. Bu yüzden benim yapabileceğim bir şey var mı merak ettim




 
yok. swift bu sekilde. gectigi yer para keser. sadece muhabir bankalar (gönderen ve alan banka icin) ayni olunca daha az kesinti olur.


  • helenart  (21.12.21 11:41:49) 
bu çok sıklıkla yaşanan bir durum. karşı tarafa "EURO 400 net to us without any deductions" gibisinden yazmanız lazım. para geldiğinde karşı tarafa mail atın "elime 375 geçti" diye. şimdilik göndermenize gerek yok ancak bir sonraki ödemede bu 25'i de eklemelerini ve tüm banka masraflarını kendilerinin karşılayacağı şekilde göndermelerini isteyin. parayı gönderirken bir yerde bir ayar var, size net 400 euro gelmesini sağlayabilirler. (daha doğrusu bazı bankalarda var bu ayar, bazılarında yok)


  • co2s2  (21.12.21 12:20:55) 
Karsi taraf Avrupa ulkesi ise wise'da kendi adina EUR hesabi olustur. karsi tarafa wise EUR IBAN'ini ver. Onlar normal SEPA(EUR icin EFT) transferi yapmis olur. uluslararasi transfer olmadigi icin burada hic komisyon kesilmez. Sonrasinda sen wise hesabinda parayi TL'ye cok cuzi bir komisyon ile cevirip, normal EFT olarak TR banka hesabina komisyonsuz aktarabilirsin.


  • crucio  (21.12.21 12:57:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.