[]

Akar gelire sahip olanlar/ücretliler ne yapıyor?

Merhaba Arkadaşlar,
Gelirin tüketilmeyen kısmı tasarruf malumunuz. Aylık olarak tasarrufları değerlendirme yönteminiz nedir? Kararınızı ne(ler) belirliyor? 1,3,5 bin aylık olarak artırıyorsunuz diyelim. Ayın belirli günü belirli bir yatırım aracı mı tercih ediyorsunuz yoksa tamamen değişken mi? x lira artırdınız diyelim bu ay. Kurlar vs bu ay fena önümüzdeki ay 2x liralık alım yapayım dediğiniz oluyor mu?
Bir başka sorum rant gelirine sahip olanlar. Ev, dükkan vs her ay akar geliriniz var diyelim. Bu insanlar nasıl değerlendiriyor? Her aylık alım mı, biriktirerek alım mı?
Soru biraz karmaşık biraz dertleşme gibi olabilir ama evet dün akşamki gelişmelerin yansımaları. unutmadan da ekleyelim ytd - yatırım tavsiyesi değildir.

 
Biz şu sıralara borç ödüyoruz ama borçlanmadan önce nasıl yaptığımızı söyleyeyim. Hiçbir zaman TL'de durmadık. Sadece ay başında duruma göre gram altın/döviz arasında bir karar verdik. Düştüğünde ve çıktığında panik satışı/alışı yapmadık, bekledik sadece. Sonra araba almaya karar verince de uygun zamanı bekledik, yüksekten sattık. Ytd.


  • gmzo  (21.12.21 08:51:45) 
Düzenli olarak döviz ve altın aldık. Zaten büyük ölçüde paralel gidiyorlar çünkü aslında tl değer kaybediyor, diğerleri değerlenmiyor. Pek bakmıyorum yani ne uygunmuş o ay diye. Direk alıyorum. Sonrada al sat yapmıyorum lazım olana kadar.


  • zimbirik  (21.12.21 09:26:59) 
tüm birikimim kredi ile alınmış ev ve otomobilde. tl biriktirerek dövize de çevirsen hiç bir yere varılamıyor maalesef, o yüzden en temizi kredi ile yatırım yapmak gibi görüyorum. kredilerden artan parayı da yiyorum.


  • roket adam  (21.12.21 12:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.