[]

dolar yükselmesine rağmen usdt ile alınan coinlerden kar edemiyorum

merhaba arkadaşlar,

bundan 1.5 ay kadar falan önce tl ile aldığım coinleri tether'e dönüştürdüm ama o günden bugüne kadar dolar kaç katı oldu benim coin kazancım yerinde sayıyor. şu an coin piyasası durgun ama dolar artarken neden benim kazancım da artmıyor? aldığım coinler düşüşte ondan mı acaba? ama dolar onların düştüğünden daha çok yükseliyor. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. teşekkür ederim.


 
Şu an coin piyasası durgun değil düşüşte. Bitcoin 67 bin dolardan 45 bin dolara geldi. %33'lük bir değer kaybı söz konusu. Böyle zamanlarda altcoinler daha fazla değer kaybediyor. Dolayısıya yerinde sayman normal. Yükseliş trendini kırdığı anda nakde geçseydin (USDT'ye yani) yerinde saymamış olurdun.


  • himmet dayi  (20.12.21 16:26:59 ~ 16:27:18) 
aldığın coinleri tethera dönüştürdüysen dolar bazında kazanamazsın zaten mantıken? tether sabit bir coin çünkü.


  • jelly bear  (20.12.21 17:08:53) 
tether'de beklemiyor muhtemelen o zaman parası artardı. Aldığınız coinler yarı yarıya düştü hala paranız çok eksilmedi ya da arttı gibi duruyorsa sebebi doların artışı. Normalde paralarımız erimişti.


  • denizmaniaherif  (20.12.21 17:27:35 ~ 17:27:51) 
"dolar onların düştüğünden daha çok yükseliyor" derken dolar/tl'yi kastediyorsan o bir illüzyon. yükselen dolar değil, alçalan tl. doların yükselip yükselmediğini merak ediyorsan dxy e bak.

"kar edemiyorum" derken doları mı baz aldın tl'yi mi?
  • ya ben lan neyse  (20.12.21 21:03:45) 
@ ya ben lan neyse Doları baz aldım.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (20.12.21 23:03:26) 
Bence sen şu an ne yaptığının farkında değilsin.

İlk olarak TL ile coin alıp o coinleri USDT'ye çevirmek diye bir şey yok. Coin ETH ise ne ile aldığının o andan itibaren hiçbir önemi yok. Sen muhtemelen ETH/TRY sayfasından değil de ETH/USDT sayfasından değer kontrolü yapıp kâr etmiyorum diye düşünüyorsun. Ama bu yaptığın da mantıklı değil. USDT sayfasından bakıyorsan zaten doların TL karşısındaki hareketleri orayı etkilemiyor. ETH/USDT sabitken dolar artarsa sen USDT bazında bir şey kazanmış olmazsın. TL bazında kazanmış olursun. Bunu da ETH/TRY grafiğinde yükseliş olarak görürsün. Sen günün sonunda örneğin 1 ETH'ye sahipsen "3.922 dolarım var" ya da "55.230 liram var" diye düşünürsün. Ilk yatırım miktarın 55.230'dan az ise TL bazında kâr etmiş olursun. Benzer hesabı yatırım anı ve şimdiki dolar fiyatları üzerinden de yapabilirsin.
  • himmet dayi  (21.12.21 06:13:34 ~ 06:15:34) 
@himmet dayı Detaylı açıklaman için çok teşekkür ederim. Yanlış lanse etmiş olabilirim. TL ile aldığım coinleri satıp USDT aldım ve o USDT ile coin aldım. Çevirmekten kastım buydu. Kazancım artmıyor dediğim de senin dediğin gibi TL cinsinden varlıklarıma bakıyorum. Dolar artmasına rağmen TL cinsinden varlıklarım artmıyor. Hatta bugün zarardayım.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (21.12.21 18:43:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.