[]

Kindle hakkında birkaç soru

Selamlar duyuru ahalisi,

Kindle kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak.

www.trendyol.com

Bu cihazı satın almayı düşünüyorum. Tablet alma düşüncelerim vardı ama astarı yüzünden pahalıya geleceği için vazgeçtim.

1- PDF okumalarında memnun musunuz?
2- Korsan kitapları aktarırken problem yaşıyor musunuz?
3- PDF veya epub okuması yaparken çeviri yapma ve not alma olayları kolay mı?
4- Genel bir şikayetiniz var mı?

Bu sorulara benim için cevap verirseniz çok sevinirim. Başka tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşın. İyi günler dilerim.

 
1- PDF çok fazla okumadım ama PDF performansı hiç iyi değil.
2- Güncel kitaplar için evet, eski kitaplar için hayır. 3200 kitaplık bir arşivim var. Bulutta turuyor. Zırt diye atıyorum kindle'a mail ile.
3- Offline sözlük var. O yüzden kelime çevirisi kolay. Paragraf çevirisi var mı bilmiyorum. Online iken Wikipedia bağlantısı da oluyor.
4- Sondan eklemeli diller için sözlük kullanımı kötü. Çok fazla eski Türkçe kelime bulunan bir kitap okumuştum (Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar). Çoğu kelimeye telefondan bakmak zorunda kaldım. Türkçe -> Türkçe sözlük var normalde ama sonunda ek olan kelimeleri bulamıyor. Bu geliştirilebilir mesela. Aranan kelimeyi elle düzeltmek mümkün değil. Dolayısıyla birçok kelime için telefona ya da bilgisayara dönüyorum. Bunun dışında bir şikayetim yok.

Not: Kindle Paperwhite 3 var bende.
  • himmet dayi  (20.12.21 14:37:42 ~ 14:38:52) 
Kindle PDF için optimize edilmiş bir araç değil, eğer çoğunluk materyaliniz PDF ise ve üzerine notlar almak ihtiyacınız varsa iPad almayı düşünün.

(Not: Hem Kindle, hem de iPad kullanıyorum)
  • kaptankedi  (20.12.21 14:47:45) 
1- PDF okuyacaksan tablet almani oneririm, kindle veya diger ekitap okuyucular pdf'te cok kotu.
2- 7-8 yildir kullaniyorum kindle, daha parali kitap atmadim :) mail ile gonderiyorum kitabi, kindle'a gidiyor hemen.
3- mobi (kindle mobi uzanti kullaniyor, epub'lar hizlica mobiye cevrilebiliyor) uzerinde not alma cok kolay. ceviri icin de sozluk indirilebiliyor.
4- genel bir sikayetim yok acikcasi.
  • fakyoras  (20.12.21 14:54:41 ~ 14:55:08) 
tablet al


  • jamswety  (20.12.21 18:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.