[]

Hurma yoğurt diyeti

Yapan var mı?

Faydasını gördünüz mü ? Buna her sabah iki yumurta eklesem olur mu?

Tesekkurler

 
Ne faydası olacak hocam senin beklentin ne, hurmayla yoğurt bir araya gelip yağlarını mı yakacak? Kalori açığı vereceksin işte sonra ister hurma ye ister yoğurt ye ne yersen ye sana kalmış. Şunu yedim kilo verdim olayları yalan dolan.


  • Zaman Tamircisi  (20.12.21 14:18:58 ~ 14:19:22) 
İki yumurta ekleseniz sıkıntı olmaz.

Kaç hurma ve ne kadar yoğurt yediğiniz de önemli tabii. Bu diyetin içeriğini bilmiyorum, o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama bahsedildiği üzere yoğurt ve hurma ile aldığınız kalori miktarı günlük almanız gereken miktarı aştığı zaman kilo bile alabilirsiniz :)

Bunun yanında ne yediğinizin önemi büyük. Hurma, glisemik endeksi düşük vitamince zengin, potasyum içerikli, lifli bir besin. Onun yerine glisemik endeksi yüksek şeyler yerseniz başka bir mekanizma çalışır.

Mesela brokoli yerseniz, bu da farklı mekanizmalar oluşturabilir. Bazı doktor ve diyetisyenler brokoliyi eksi-kalori olarak görüyor. Çünkü tamamen öldürecek kadar pişirmeden tüketirseniz, sindirim için harcanan enerji brokoliden aldığınız enerjiden daha fazla olduğundan açık veriyorsunuz :)

Yumurtalı-yoğurt-hurma diyetinizi IF ile taçlandırmanızı, her ne yiyecekseniz bunu 8 saatlik bir aralıkta yiyip 16 saat aç kalmanızı öneririm. Bu 16 saatin büyük kısmını uykuda da geçirebilirsiniz elbette.

Aldığınız kalori miktarı da günlük 1500ü aşmıyorsa kesinlikle kilo verir, epeyce yağ kaybedersiniz.

Bu tipte tek tip beslenmeli diyetleri çok uzun sürdürmemek gerekiyor. Diğer mineral ve besinlere de ihtiyacı var vücudumuzun. Üşenmeyip bir kan tahlili yaptırıp, doktor (kafası çalışan, IF nedir bilen bir dahiliyeci) eşliğinde yaparsanız azami faydayı sağlarsınız.

Yoğurt-hurma işini 2 hafta yapıp, sonrasında az karbonhidratlı IF ile devam ederseniz kilo vermeye de devam edersiniz.

-önemli not: Doktor ya da sağlık çalışanı değilim, sadece kendim için bu konuları fazlaca araştırıp doktor kontrolünde uyguluyorum. Anlattıklarım benim için ve çevremdeki insanlar için çalışırken sizin bünyenizde çalışmayabilir ve hatta zararlı bile olabilir.
  • kaptankedi  (20.12.21 14:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.