[]

Dolar kuru böyle devam ederse gıda krizi olur mu?

Ben artık ciddi anlamda korkmaya başladım. Mal-mülk falan önemli değil de gıda alamayacak duruma gelir miyiz? Olası durumlar neler olabilir. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak gücümüz kalsa bari.




 
Zaten daha yoksul kesimler bu durumda. Bir makarna 5.5 TL olmuş. Bir öğrenci her gün bir paket makarna yese aylık makarna masrafı 5.5 x 30 = 165 TL. Bunun yağı, ekstra patatesi, tavuğu yok.


  • dissendium  (20.12.21 12:40:08) 
olacağını düşünüyorum şahsen, üstelik sadece bizim ülkede değil. toprak sahibi olmak daha önemli hale gelecek. evim ve param olsa, ikinci bir ev almak yerine toprak satın alırdım.


  • rose parks  (20.12.21 12:54:44) 
şu an zaten gıda alamayacak durumda insanlar var. sıra henüz bizim gibi kendini orta sınıf sanan fakirlere gelmedi.


  • elorelia  (20.12.21 12:57:42) 
Kalite dusurmeye baslarlar biraz dizginlenir. Zaten dusuk tabii de hala payi var.

Kriz de zaten var aslinda. Bizim burada a101 bim hic bu kadar dolu, migros ise hic bu kadar bos olmazdi.
  • floydian  (20.12.21 13:06:10) 
Gıda krizi olan ihtimali var
Çin bu sene kapalı mesela ama büyük oranda gıda stoğu yaptı yapıyor. Bu bakımdan Çin'in hareketleri büyük sorunların da habercisi gibi. (Afrika'da da rahat durmuyor(

Bizim de gıda ayrıca hububat vb ihracatını kısıtlama noktasında düşünmemiz gerekiyor ki covidle başlayan süreçte ayrıca Avrupa'yı etkileyecek olan bir kriz ihtimali var .
  • Erva  (20.12.21 13:13:33) 
gıde krizi olmaz. daha doğrusu gıda krizini tanımlamamız lazım.

ben krizi hepten aç kalmak olarak tanımlıyorum/algılıyorum. ben hepten aç kalacağımızı zannetmiyorum.

ama olaya bir de şu açıdan bakmak lazım. bir kesim var ki, eve kırmızı et alamıyordu. hatta tavuk bile ara ara alabiliyordu. bunlar artık tavuk da alamayacak. eve protein girmeyecek. sadece ekmek ve sebze yemeye devam edecekler. proteinle tanışmamış bir nesil gelecek.
  • co2s2  (20.12.21 15:12:50) 
Üretmek zorundayız..üretirsek tarım hayvancılık düzgün yapılırsa dışa bağımlı kalemler azalırsa umut var


  • photo85  (20.12.21 19:29:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.