[]

Faiz indirimi

neden bu dönemde sürekli gündemde ve cb açıklama yapıyor faiz ile ilgili? Daha önce de vardı. Son aylarda ne değişti de açıklama yapıyor?




 
Tüm dünyada faizler artırılırken faize düşmanız, nas mas saçmalıyorsa biri ben bu kişinin niyetinin kötü ve sonucu en temel ekonomi kitaplarında bile yazan bir olguyu koca ülkeye uygulayıp batıran bir cahil olduğunu düşünürüm.

Ayasofya isterse şu an roket olsun uzaya gitsin biz denediğimiz şeyde başarılı olamayız. Bu gidişle birkaç aya gıda ve ilaçta da sıkıntılar başlayacak Allah sonumuzu hayır etsin.
  • chicha_v2  (20.12.21 10:16:49) 
kur artışının sebebi tamamen iç sebep değil bana göre. türk lirası tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor bu bir gerçek, ancak abd doları endeksine baktığın zaman dolar da tüm dünya birimlerine karşı değer kazanıyor zaten. faizler sabit tutulsaydı da dolar artmaya devam edecekti, ha bu kadar dramatik olmazdı ama yine artışlar konuşulurdu.
tr.tradingview.com

ikinci olarak faiz yatırımcının yatırım yapmasını engelliyor deniyorsa, yatırım yapılması için de bir fırsat vermek gerekir. faizi enflasyondan düşük tutarak insanları zorla yatırıma yönlendiremezsiniz. bu insanlar da sürekli değer kaybeden bir birimde durmak yerine dünyada yükselen dolar, altın, kripto gibi birimlerde tutmaya başlar bu parayı.

volatilite yüksek, yatırımcı için güven ortamı yok, malların çoğu dolarla yurt dışı girdisinden. bu ortama yatırımcı olmak için fazla iyi niyetli olmak gerek sanki.
  • ayin yazari  (20.12.21 11:30:18) 
basit düşünmeye çalışırsak kendisinden sonra gelecek yönetime enkaz bırakmak istiyor.


  • xrated  (20.12.21 11:32:03) 
çünkü faiz denen şey artık yatırımcının yatırım yapmasını engelliyor. tüm dünyada faiz arttırımı var diye faiz arttırımı yapılamaz. insanlar elindeki parayı yüksek faize koyup faiz yiyerek geçinmeye çalışıyor. devlette diyor ki artık yok öyle 1 milyon tl koyup ayda bilmem kaç para faiz yeme devri bitti. yapacaksan yatırım yaparsın ya da mal, mülk alırsın.

şu an uygulanan politika bu. dolar da artıyor doğal olarak. tamamen sebebi iç talep. insanlar faiz düşüyor diye elindekini dolara yatırıyor.
  • alt4y  (20.12.21 14:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.