[]

İstemmeyen olaylar sonrasında nasıl toparlanıyorsunuz?

Mesela bir önceki gün sizin dışınızda gelişen ama sizin başrollerden olduğunuz, kendinizi kötü hissettiğiniz olay, tartışma vb kötü bir şey yaşandı diyelim. Ertesi gün yaşanmamış gibi davranmak yerine çok kötü hissediyorsunuz, olayı düşünüyorsunuz, çevreye rezillik olduğunu başka insanların dahil olduğunuzu düşünüyorsunuz… buradan nasıl çıkarsınız?




 
zaman her şeyin çaresi. 2 gün üstüne yatınca geçer, aklında sürekli re-do yapma.


  • gabe h coud  (19.12.21 23:41:03) 
kaşarlanarak


  • dafuq  (20.12.21 01:50:53) 
şunları tekrarlıyorum kendime olay her aklıma geldiğinde;
* her şey insana dair
* çevresel faktörleri yönetemezsin
* oldu bitti gitti, şimdi ne yapacağım, makul olan nasıl davranmak, ne yaparsam bana iyi gelir?
  • Phoebe  (20.12.21 12:02:01) 
Olayın kendisi çok önemli sanırım. Kendimi haklı gördüğüm bir pozisyondaysam olayı yaşadığım kişiden herhangi bir işaret bekliyorum, bir kahve ikramı hatta karıştırma çöpü uzatması dahi olabilir. Bu durumda ben de başımla hafifçe teşekkür hareketi yapıyorum. Sonra olay gevşiyor zaten.

Kendimi haksız gördüğüm bir olayda da bu kişiye gidip, doğrudan lafı uzatmadan, yaşanan olay hakkında konuşmak istediğimi söylüyorum. Olayın neyden kaynaklı ortaya çıktığını, o an ne düşündüğümü, sonrasında ne düşündüğümü anlatıp durumun vahametine göre ya özür diliyorum ya da kusura bakma tarzı daha hafif şeylerle bitriyorum. Bu noktadan sonra işi yokuşa süreni görmedim hiç iş arkadaşlığı gibi minimum samimiyetin olduğu bir durumda.

Şunu aklınızdan çıkarmayın, herkes sizin kadar o tuhaf durumun içinden çıkmak istiyor oluyor böyle durumlarda.
  • akhenaten  (20.12.21 13:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.