[]

Aniden sertleşen direksiyon

Trafikte dümdüz kendi halimde giderken önce arabanın içinde yanık koktu, sonra dönecekken direksiyonu çeviremediğimi fark ettim. Taş gibi sertleşmişti.Teker patladı sandım ama lastiklerde sorun yoktu. Dörtlüleri yaktım eve kadar zor geldim. Sağa sola çevirmek için bayağı efor sarf ettim. Eve geldiğimde direksiyon yağ kutusuna baktım içinde yağ vardı. Ne olmuş olabilir ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum?




 
direksiyon hidrolik sistemi yağ pompası arızalanmış olabilir. veya kayışa zarar gelmiş olabilir.


  • sttc  (19.12.21 21:49:26) 
yağ pompasıyla ilgili bir seferlik bir şey de olabilir. tekrar çalıştırdığınızda düzelmiş bulabilirsiniz. tekrar çalıştırdığınızda düzelmişse, öyle kullanmaya devam etmeyin. yeniden olabilir, bir an önce gösterin. geçmiş olsun.


  • kaptankedi  (19.12.21 21:53:29) 
ya pompa arızalı ya da atf azaldı. ikisinden biri. içine atf koyun tam sağ tam sol yapın düzeldiyse tamamdır değilse pompası arızalanmıştır. benzinliklerde atf satılıyor alıp dnersiniz.


  • turbo sadık  (19.12.21 22:21:06) 
sanırım elektrikli direksiyon var araçta, yanık kokusu iyiye işaret değil. servise göstermelisin.


  • orpheus  (19.12.21 23:11:42) 
selam, araç markası nedir bilmiyorum ama fiat marka araç ile bu sorunu yaşadım bir ara. hareket halindeyken direksiyonu sertleşmeden dolayı inanılmaz zor çeviriyordum. Bazen normal sürüşe başlayıp yolda iken oluyordu bazen de çalıştırır çalıştırmaz. Sanayiye götürünce şarj dinamosunun değişmesi gerektiğini öğrendim. Nitekim değişince düzeldi. Ancak herhangi bir yanık kokusu almadığımı da belirteyim.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (20.12.21 01:40:39) 
Araçta elektrik destekli direksiyon varsa sigortalarını rölelerini ve fişlerini kontrol etmek gerekli, ben bir ara bir tamirat için bir şeyleri söktüğümde takmayı unuttuğum bir röle yüzünden araç çalışınca direksiyon sertleşmişti. "lan noluyo" diye panik yaparken söktüğüm röle aklıma geldi, klima rölesini sökeceğime direksiyon rölesini sökmüştüm.

Röleden sigortadan emin olmadan "abi motor arızalı bırak yarına alırsın 2 bin masrafı var" dümenine düşmeyin.

Elektrik destekli değil de klasik hidrolik direksiyon ise, yağını kayışı ve pompanın dönüp dönmediğini kontrol edin.
  • John Bloor  (20.12.21 10:00:46) 
sorun çözüldü. kayış kopmuş, 450 lira masrafla hallettik


  • birmilyonunvarmi  (21.12.21 10:22:37) 
Triger değişimini de yaptırın o zaman, eğer araç tarihinde ne zaman değiştiği bilgisi yoksa, araç ta 80-100 bin km geçtiyse mutlaka değişmesi gerekir.

Allah korusun koparsa masraf çok büyük olur.
  • John Bloor  (21.12.21 15:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.