[]

Kedinin kulak tıkacı yutması

encrypted-tbn0.gstatic.com

Tam olarak görseldeki ürün. Bir ucu ağzından sarkarken farkettim ve hemen çektim. Maalesef koptu ve yaklaşık bir parmak boyu ip ve diğer uçtaki tıkaç içerde kaldı. Malt verdim, doğru mu bilemiyorum ama.

Daha önce ip vs yutmuşluğu var. Sıkıntı olmamıştı.

İnternette tuz yolu ile kusturulabileceği yazıyor. Ne yapmalı sizce?

 
acilen veteriner.
sindirim yoluna girmeden, midedeyken kusturabilir belki.
yoksa ameliyat olması gerekir, onu çıkartabilmesi mümkün değil gibi.

arada bir film çekerek çıkartıp çıkartamayacağına bakarak falan izleme ihtimali de var.
durduğu pozisyon yatay olursa, belki bir ihtimal ama zor.
  • blatta hiberna  (19.12.21 10:30:15) 
Dayanamayıp tuzlu su verdim ve kustu ama midesinden bir şey çıkmadı. Sonra mal ben tıkacın bir ucunu yatağın altında buldum. İki cm civarı ip belki kalmıştır içeride.

Boşuna eziyet çektirdim hayvana ya. Yine de soru burada kalsın, belki birine faydalı olur.

Zehirli olabilecek bitki, deterjan vs hariç katı cisim yutma durumunda dil altına bir çay kaşığı tuz dökerek ya da yarım çay bardağı ılık suya iki çay kaşığı tuz karıştırarak kusturulabilir deniyor. Ben tuzlu su yaptım ama hepsini vermedim tabi çeyreğini ancak verebildim. 10 dk içinde kustu.
  • elorelia  (19.12.21 10:37:23) 
bir diğer kritik bilgi de özellikle bu tarz ip vs. yuttuktan sonra dışkılamaya başladığında ip falan sallanırsa dışarıya asla çekilmemesi gerekiyor. yabancı cisim yutulmasında en sağlıklı hareket veterinere gitmek.


  • surprise  (19.12.21 17:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.