[]

Aylık Pasif Gelir 50.000 TL Olsa

Eğer 30 yaşına gelmeden aylık faizden pasif geliriniz 50.000 TL olsa (3.000 Dolar) diyelim, nasıl bir hayat kurardınız? Hayatınızda neler değişirdi? Yani bugünden geriye baktığınızda böyle bir fırsatınız olursa nasıl değerlendirirdiniz bu geliri? Hayat standartınızı mı değiştirirdiniz, ülke mi değiştirirdiniz yoksa yatırım mı yapardınız?

Bir de nasıl bir günlük rutininiz olurdu?

Not. Türkiye'de yaşıyorsunuz, tek başınasınız.

 
Valla ise gitmekten vazgecer, evde pineklerdim. Sonra da evde curur giderdim saniyorum.


  • j r r tolkien hayrani  (19.12.21 00:41:46) 
Ben faizi yedikçe anapara değerini günden güne kaybedecek.
Bir kısmı ile ev, dükkan, fabrika binası vs alır oradan kira geliri sağlarım. Çocuğun okulu vs sabit giderleri garanti altına alırım.
Bir kısmı ile altın alırım ne olur ne olmaz parası.
Evde boş oturmam mesleğimi -bilgisayar mühendisi- hobi niyetine yaparım. Mobil uygulama yazar reklam geliri sağlarım. Youtube kanalım var gezer tozar oraya içerik eklerim bol bol. Ordan da reklam geliri ile yuvarlanırım.
  • cilekli pasta  (19.12.21 00:53:30) 
Ben çalışırdım. Kendi işimi kurardım. Çalışmak insanı canlı tutar. Bu rahatlığa güvenip üniversite de okuyabilirdim. Örnek olarak arkeoloji okusan işsiz kalabilirsin normalde ama paran olup da arkeoloji okursan profesör olana kadar çalışabilirsin. Yurt dışında eğitim alabilirsin. Buradaki arkeoloji yerine kişinin hayatını adamak istediği bir konu gelebilir. Hayatını müziğe, spora da harcayabilirsin.

Ben kesinlikle tüketim hayatı yaşamazdım. Bunu net şekilde söyleyebilirim. Yani ünlü olsam Bodrum'da plaja lahmacun söyleyen biri olmazdım. Gidip de Apple ürünlerine para dökmezdim. Üretim odaklı bir insanım.
  • dissendium  (19.12.21 01:17:34) 
Ana parayı kullanabiliyorsam eğer, aldığım eğitime göre değişmekle birlikte, ABD yatırımcı vizesi alır kendi alanımla ilgili iş kurarım.

Ana parayı kullanamıyorsam aynı şekilde paraya dokunmaz, 10%'luk kısmı ile her ay Ethereum ve Terra Luna alırım. Kalanı dolar veya altın olarak biriktiririm. (o arada kafam rahat istediğim yerde çalışırım) Yaklaşık 2 yıl bunu yaptıktan sonra biriken para ile yine yatırımcı vizesi ile gider kendi işimi kurarım.

Aldığım eğitim iş kurmaya uygun değilse bu pasif gelirle eğitim almak da güzel seçenek.
  • uvbray  (19.12.21 01:40:17 ~ 01:41:52) 
gelir tl ise hiç bişey ifade etmez, örnek şu yaşadığımız günler.

ha dolar olarak geliyorsa o zaman yine mevcut rutinimi değiştirmem ama iş hayatında da kendimi çok yıpratmam. sigortasım işlesin işte kendi yağımda kavrulayım ama çok da yıpranmıyayım diye çalışırdım.

birikim yapmaya devam eder, akıllı yatırımlar yapardım.

evim yoksa ev alırdım, arabam yoksa araba alırdım araba için lükse kaçmazdım, ayağımı yerden kessin ama yolda bırakmasın misali.

ev bi ömür oturulacak bişey olacağı için arabadan çok daha önemli.

milyonların olsa da boş kaldıktan sonra hiç bişeyin keyfi çıkmaz. milyarder insanlar bile çalışıyor, ha nasıl çalışıyor, gidiyor holdinge çay kahve , yok öğlende şurada yemek, oradan masaj, oradan bilmem ne , dostlar alışverişte görsün misali ::)
  • killerbee  (19.12.21 01:45:16 ~ 01:47:36) 
10 bin ye. Kalan 40binle kredili ev al.


  • photo85  (19.12.21 01:52:10) 
Pasif gelirden anladigimiz sonsuza kadar gelecek para demek, yani yatirim yapmaya gerek yok.

Antalya'ya yerlesirdim cunku yilin 10 ayi denize giriliyor.

cok sicak oldugunda da eskisehir ankara falan takilirdim.
Ayda 1-2 kere balkanlara falan gidip gezerdim.

Motorla yunanistana gider gelirdim. Her sene birkac kere bati avrupa gezerdim.
  • divit  (19.12.21 03:21:33) 
seyahat eder, okur, yazardım.


  • silver apple  (19.12.21 10:35:23) 
isterse trilyoner olayım 2024e kadar iş hayatımda bi değişiklik yaratmaz bu durum. o yüzden iş kurardım değiştiririm vs demiyorum. ama yaşadığım ev değişirdi, evin içi değişirdi. aileme yarısını gönderirdim ki tam istedikleri evde otursunlar onlar da. bana kalan yarıyla da gezer tozar eğlenirdim valla. kısa vadede durum bu olurdu.


  • erenderk  (19.12.21 11:03:19) 
Memlekete döner, her gün en az 1 saat doğada yürüyüşe çıkar ve ömrüm yettiğince okuyup yazardım. Emeklilik hayali :)


  • BuddyGuy  (19.12.21 11:14:05) 
Cevaplar genelde şu an ne yapılacağını söylüyor.

Belki biraz daha 30lu, 40lı yaşlarının sonlarındaki arkadaşlar cevaplar:

30'lu yaşların başında aylık pasif geliriniz 3.000 Dolar olsa (50k TL) geri dönüp baktığınızda 'şunu yapardım' dediğiniz ne var?
  • parcaliham  (19.12.21 18:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.