[]

Erasmus

Merhaba! Özellikle tıp öğrencileri açısından Erasmus'un faydaları ve şu anki ülke şartları kapsamında rasyonel (mantıklı) olup olmadığı konusunda bilgiye ve farklı görüşlere ihtiyacım var. Aslında sadece tıp fakültesinden değil başka bölümlerden Erasmus yapanlar da cevap yazabilir mi? Cevaplar için çok teşekkürler.




 
eğer 'oynak' kur durumunuzu çok etkilemeyecekse ve erasmus yapabiliyorsanız muhakkak yapmalısınız. yok dönem uzar yok dersler aksar vs gibi dertlerle kıyaslanacak bir deneyim değil. doğru planlarsaniz koca bir kıtayı özgürce gezebilir çok çeşitli kültürler insanlar dünyalar tanıyabilirsiniz. bundan ala rasyonelite yok bence. hem okul sonrası böyle şeyleri yapmak daha zorlaşıyor. yapabiliyorken yapın. erasmusa gidip pişman olan duymadım ama gitmeyip olan çok duydum. dönem mönem uzaması da önemli değil bence bunlara takılmayın. hayatımın en eksantrik deneyimlerini erasmusta yaşadım. keşke dönebilsem o zamanlara valla dert yok tasa yok bi o şehirdesin bi bu şehirde.


  • erenderk  (18.12.21 21:24:02) 
erasmus öğrencilik hayatında şüphesiz iyi bir deneyim.
hangi bölümde olduğunuzdan bağımsız farklı ülkede farklı dilde eğitim deneyimlemek, kültür, insanlar ve ülke hakkında bilgi edinmek için gayet yeterli bir program.

tabi tıp fakültesi özelinde bir şey konuşmam doğru olmaz. doğrusu bu hususta bilgim hiç yok. ancak mezuniyet sonrasında yurtdışında hekimlik yapmayı istiyorsanız bu aşamada oradaki sağlık durumunu ve tıp eğitimini gözmlemlemek büyük katkı sağlayacaktır.
genel geçer yorumları okuyup dinlemekten ziyade birebir orada bulunmak emin olun çok daha efektif oluyor.

yeni sosyal ortamlara ve insanlara tanıklık etmek başlı başına arayıp bulunamayacak derecede kıymetli bir şey. erasmus akademik eğitimden ziyade bu perspektiften çok kıymetli bir program.

ekonomik olarak üstesinden gelebilecek durumda olanlara öneriyorum ben. sonuçta gittiğiniz yere göre de değişir elbette ancak malum sadece hibe yeterli olmuyor veya herkes hibe almıyor ne yazıkki.
  • pardus  (18.12.21 21:33:52) 
Her seyi gectim, ingilizceniz gelisir. Turkiye'de iyi universitelerin ogrencileri bile aslinda ingilizcelerinin ne kadar tutuk oldugunun farkinda degil, benzer universitelerde okuyan bati/orta avrupalilara gore.


  • hot potato  (18.12.21 21:43:43) 
Ben 2 kere Erasmus programından faydalandım lisans döneminde. Birisi öğrenim diğeri stajdı. Şu anda da yurtdışında yl yapıyorum burslu olarak. Orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak genç bir yaşta ABD dahil 15 tane ülke görmek, yurtdışında bir hayat kurmak benim için mümkün olmazdı Erasmus olmasaydı. Kurun mevcut durumunu düşününce bu söylediklerim artık Türkiye’deki herkes için yapılması daha zor şeyler. İmkan var ise değerlendirmenizi tavsiye ederim.


  • but that was just a dream  (18.12.21 21:53:17) 
Erasmus yapmadım ama bilgi dediğiniz için yazayım.

Son zamanlarda şöyle bir olay okudum.

eksisozluk.com

Hibe konusunda sorun yaşanıyormuş.

Euro nedeniyle ben artık öğrencilerin belini büken bir şey olduğunu düşünüyorum. Parası olan bir saniye bile düşünmesin, yapsın.
  • dissendium  (18.12.21 21:53:23) 
Ne okuyorsan oku, hatta okumuyorsan bile erasmus yapmaya calis.

Evine haciz falan getirmeyeceksen yap mutlaka.

Ne faydasi olur diye dusunme, faydasi olmasa bile git ilerde cok pisman olursun
  • divit  (19.12.21 02:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.