[]

Sakinleştiren doğal öneriler? çay vb.

kişilik gereği ani tepki veren ve hemen sinirlenen biriyim. yaşım 36 belli süreçlerde bunu kontrol etsemde, ani sinirlenme tepki hareketimi kontrol edemiyorum. ilaç kullanmak istemiyorum, psikolog psikiyatrist seçeneği seviyesinde olduğumu düşünmüyorum.

bana öneribileceğini çay vb doğal ürünler nelerdir?


 
geçenlerde bir arkadaşım doğadan passifloralı çayın kendisini sakinleştirdiğini söylemişti.

bunun dışında, meditasyon öneririm..
  • denizince  (18.12.21 14:17:24) 
Melisa ve papatya çayı, ne derece işe yarıyor bilmiyorum. Belki passiflora şurup.


  • hair freak  (18.12.21 15:09:58) 
naçizane tavsiyem, psikolog/psikiyatrist'in belli bir seviyeden sonra işe müdahil olması gerekliliği gibi bir şartlama yapmadan; kendi sağlığınız için bir uzman görüşü/desteği almanız.

kötü örnek de olsa: araba bozulmadan da bakıma götürmenin faydası gibi düşünebilirsiniz. illaha bozulmasını beklemeye gerek yok, belki yağ değişimi gibi temel bir şey atlandığı için sorun yaşıyor olabilirsiniz, çok faydalı olacaktır, özellikle ülkemizde herkese yarar diye düşünüyorum.

sorduğunuz soruya cevap ise: klasik sakinleştirici özellikli papatya çayını içebilirsiniz, kafein içeren besinlerden uzak durabilirsiniz.
  • mestre  (18.12.21 15:19:37) 
tüm yorumların doğruluk payı var, rezene de denenebilir ama bu çayların hepsi uyku da getirecektir.
hemen sinirlenmek diye bir kişilik özelliği olamaz, bir uzmandan destek alın.

  • dreamnesiac  (18.12.21 19:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.