birincisi hemen hemen herkesin böyle olduğunu bil, bu senin şahsi başarısızlığın değil.
banka kredi işlerinden anlamam ama tüm borçlarını kredi çekip kapatıp ardından krediyi uzun vadede ödeme olayını araştır. belki bir faydası olur.
ben market alışveirşine çıkarken eskiden tek marketten alır dönerdim, artık 3 4 market gezip fiyat nerede uygunsa oradan alıyorum.
20 liraya aldığım türk kahvesi bile 40 lira olmuş.
pazara çıkamaz oldum, pazar fiyatları marketlerin sebze reyonlarından çok daha yüksek, pazar olduğu gün markete gidip sebze meyve alıyorum çünkü halk günü yapıyolar fiyatları uygun oluyor(yerel bi market zinciri)
bunun dışında dediğin gibi sıfır lüks, yok öyle gezmek tozmak çocuğu alayım bi sinemaya götüreyim falan. tek eğlencemiz evdeki internet.
sigara kullanıyorsan ciddi bir masraf, sarılmış tütüne dön, paketi 5.5 lira civarı.
araç kullanıyorsan kullanmayı bırak, yakıt makıt uçtu gitti.
okuldan istedikleri herşeyi almak zorunda değilsin emin ol, çoğu insan ya fuzuli görüp almıyor ya da cidden parası yok.
borç batağında olmayan tanıdığım yok ne yazık ki. hiç olmayının bütün kartları full dedim ya ekonomiyi bu hale getirenler utansın.
bizim de başımızda hastalık var, o yüzden çalışamıyorum, sık sık hastaneye gidiyoruz git gel 300 lira taksi parası sadece. ben de sıyırdım ama belli etmiyorum.
0