[]

Yedek depo

Merhaba, eskiden bildiğiniz gibi fulle deyince sadece depoyu fulluyorlardı. Şimdi baktım ki fullemesi bitmiyor. Sanırım bu yedek depo denen tankı da dolduruyorlar hiç söylemeden. Sorun şu ki ben aracı bazen 10-15 gün kullanmıyorum. Yani bu yedek deponun bu şekilde dolu durmasının bir mahsuru var mı?




 
Yedek kulübesinde bekleyen oyuncunun takıma zararı olmaz.

Geçen de bir duyuruda vardı. aracındaki yedek depodan bahsediyordu. Daha önce sadece motorsikletlerde olduğunu bilirdim yedek deponunun.
  • Erva  (18.12.21 09:07:33) 
Yedek deponun ayrı bir kapağı olmaz ki. benzinci bilmez yani senin deponun yedeğini, asılını. tabancayı takar, ağzına kadar dolunca otomatik atar tabanca.
yedek deponun dolu durmasında da mahsur yok bildiğim kadarıyla

  • mustafakesekci  (18.12.21 09:11:58) 
Oranın adı yedek depo değil, genleşme tankı.

Asıl adını öğrenince boş kalması gerektiğini de anlamamız lazım aslında, yazın çok sıcakta oluşan yakıt buharı ve genleşmenin ya da tam dolumda hızlı dolan yakıtın yaptığı basıncın absorme edilmesi için var.

Doğru olan tabancanın depo ağzına takılması ve tabanca atınca işlemin bitirilmesidir.

Ama bizim pompacılar ne yapıyor? Tabanca atınca iyice geri çekip boğazına kadar doldurmaya çalışıyor, bu yüzden genleşme tankı da doluyor.

Gerek yok, amacı dışında kullanmamak lazım. Hadi uzun yolda kısa bir süre sonra yakıt azalacak diyelim (ki yazın sıcakta riskli yine de) ama yatan araçta hiç gerek yok.
  • John Bloor  (18.12.21 10:29:35) 
otomobillerde yedek depo olmaz (motosikletlerde olurdu bi vana ile açılırdı) genleşme alanına dolduruyorsunuz. zararı şu yakıtın fazlası tahliyeden atılabilir ve bazen de içerdeki ekstra basınçtan eskiyen oringler ve kaçırabiliyor.

doğrusu tabancayı düzgünce yerleştirip atınca doldurmayı bırakmak. 700-800km benzinci bulamayacağınız çöl yollarında seyahat etmiyorsanız bu kadar doldurmanın bir esprisi yok.
  • orpheus  (18.12.21 10:38:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.