[]

Kedi idrar yolu enfeksiyonu

2 sene kadar oldu kisirlastirilali. 1.5 senedir de temizmamadan aldigim mama ile besliyorum. 1-2 aydir tuvalete daha sik gitmeye basladi. Cisini ufacik yapiyor. Evin de sagina soluna isemeye yelteniyor. Poposu kirli kaliyor. Belirtileri enfeksiyonu gosteriyor sanki. Kendi basima alip verebilecegim bi ilac var mi? Veterinere gidersem en az 1000 tl bayilirim diye tahmin ediyorum. Ekonomi kotu malum.




 
Bir de hic huyu degildi yine 1-2 aydir cok miyavliyor


  • rahmi pinkfloydoglu  (17.12.21 19:01:53) 
idrar yolunda tıkanma (kristal) olabilir. çok ciddi bir hastalık, mutlaka veterinere götürün. daha iyi mamalar vermelisiniz.


  • slow like honey  (17.12.21 19:03:49) 
büyük ihtimalle sistit yani kristalleşme olmuş.

o kadar pahalı değil. geçen ay aynı sorun için 350 tl verdim. veteriner diet mama, antibiyotik ve kristal çözülmesi için özel bir ilaç verdi. 2 günde çözüldü problem. erkek kediler için özellikle tehlikeli bir durum. acilen götürün. mamayı da değiştirin mutlaka.
  • delidir yakalayin  (17.12.21 19:49:21) 
veterinere götürün direkt +1

bizim dişi kedide de oldu, hatta kan geldi idrarında. veterinere gittik, kristalleşme var dedi. erkek kedilerde kısa sürede ölümle sonuçlanabiliyormuş. @delidir yakalayin'in dediği gibi antibiyotik ve başka bir ilaç + royal canin'in urinary mamasını verdi. birkaç günde rahatladı minnoş. hala sadece o mamayı kullanıyoruz. veteriner mamanın önemli etken olduğunu söylemişti.
  • rahip janick  (17.12.21 21:08:23) 
temizmama vs bunlar malesef kaliteli mamalar değil.
acana, purina, virbac vs markaların kısırlaştırılmış mamalarını kullanmalısınız.

  • orpheus  (18.12.21 10:45:24) 
veterinere goturun acil. ilerlerse cok daha masrafli olur onu gectim bobrek kaybi olur o da olumculdur.


  • oscar  (18.12.21 12:32:28) 
Canı acıdığı için az az yapabiliyordur, miyavlaması da ondandır. Bir an önce götürün kedinizi veterinere. Böbrekleri hasarlanırsa çok daha fazla masrafı olur. Tıkanıklık yaşarsa ölüme kadar gider. Canı yanmasın daha fazla.


  • boyalı kuş  (18.12.21 18:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.